-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- Bir bütün kuzu kol eti
Baharatlı Marinasyon İçin Malzemeler:
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 çay kaşığı rezene tohumu
- 2 kakule tohumu
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- 2 yaprak taze rezene
- 1 demet taze nane
- 2 diş sarımsak
- 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Baharatlı marinasyon için kişniş, rezene ve kakule tohumları bir dövecek yardımı ile ezilip, yapışmaz yüzeyli tavada hafif kavrulup, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kasede tuz, karabiber ve kalan baharatlar harmanlanır. Ezilen sarımsak, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ve soğuyan baharat tohumları ilave edilip karıştırılır.
Et yayvan fırın kabına alınır. Üzerine bıçakla kesikler atıldıktan sonra hazırlanan baharatlı karışımdan bir fırça yardımı ile etin her yerine sürülür.
Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Üzerini yağlı kağıt ile sarıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında et yumuşamaya başlayıncaya kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Üzerini açıp kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirilip, sıcak servis yapılır.
~ Fırında Kuzu Kol ~

Malzemeler:
- Bir bütün kuzu kol eti
Baharatlı Marinasyon İçin Malzemeler:
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 çay kaşığı rezene tohumu
- 2 kakule tohumu
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- 2 yaprak taze rezene
- 1 demet taze nane
- 2 diş sarımsak
- 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Baharatlı marinasyon için kişniş, rezene ve kakule tohumları bir dövecek yardımı ile ezilip, yapışmaz yüzeyli tavada hafif kavrulup, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kasede tuz, karabiber ve kalan baharatlar harmanlanır. Ezilen sarımsak, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ve soğuyan baharat tohumları ilave edilip karıştırılır.
Et yayvan fırın kabına alınır. Üzerine bıçakla kesikler atıldıktan sonra hazırlanan baharatlı karışımdan bir fırça yardımı ile etin her yerine sürülür.
Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Üzerini yağlı kağıt ile sarıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında et yumuşamaya başlayıncaya kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Üzerini açıp kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirilip, sıcak servis yapılır.
~ Afiyet Olsun ~