Tokyo
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 3 Haz 2020
- Konular
- 3,330
- Mesajlar
- 5,771
- MFC Puanı
- 72,650
Balık sosu İçin
4 veya 5 dilim Somon balığı başka balık çeşidide olabilir
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Ve tuz
İsteğe Bağlı Garnitür İçin
3 adet patates
1-2 adet soğan
Fırında levrek nasıl yapılır
Zeytinyağ, pulbiber, karabiber, kekik, ve tuzu iyice karıştırın.
Ayıklanmış ve yıkanmış balıkların her tarafına gezdirin.
Dilimlenmiş patates ve soğanları tepsiye balıkların yanına dizin önceden ısıttığınız 250° fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Yanında bol yeşillikli bir salatayla servis yapın Afiyet olsun.
Ekli dosyayı görüntüle 4893Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
İçi için:
- 1 kilogram un
- Tuz
- Aldığı kadar su
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy soğan
- 400 gram kıyma
- 1 demet pazının yaprakları
- Tuz
- Karabiber
- 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurtanın sarısı
Çarşaf böreği tarifi Nasıl yapılır?
Unu yoğurma kabına alıp içine tuzu ekleyin.
Yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın.
Hamuru dinlenmeye bırakın, bu esnada böreğin içini hazırlayın.
Soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyin.
Kıyma kavrulunca içine pazı yapraklarınızı tuzu ve karabiberi de ekleyin.
Pazılar renk değiştirene kadar kavurup ılınması için kenara alın.
Hazırladığınız hamurdan kopardığınız parçaları yemek tabağı büyüklüğünde ve 1 parmak kalınlığında açın.
Her iki yüzüne de sıvı yağ sürdüğünüz hamurları üst üste koyun ve 20 dakika dinlendirin.
Hamuru geniş bir örtünün üzerine alın. Elinizi arada sıvı yağa batırarak hamuru kenarlarından çeke çeke büyütün.
Yufka büyüklüğüne ve inceliğine gelen hamurun kenarlarını kesip düzeltin.
Tüm yüzeyine iç harcından koyun ve rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine kendi etrafına sararak yerleştirin.
Tüm hamurları ve iç malzemeyi aynı işlemle sarıp tepsiye yerleştirin.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
1 yumurtanın sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün.
Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Aslan sütü de var mi yanında??
Balık sosu İçin
4 veya 5 dilim Somon balığı başka balık çeşidide olabilir
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Ve tuz
İsteğe Bağlı Garnitür İçin
3 adet patates
1-2 adet soğan
Fırında levrek nasıl yapılır
Zeytinyağ, pulbiber, karabiber, kekik, ve tuzu iyice karıştırın.
Ayıklanmış ve yıkanmış balıkların her tarafına gezdirin.
Dilimlenmiş patates ve soğanları tepsiye balıkların yanına dizin önceden ısıttığınız 250° fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Yanında bol yeşillikli bir salatayla servis yapın Afiyet olsun.
Aslanı yakaladım da sağmak biraz sıkıntı çıkaracak canım ;D ama uğraşacağımAslan sütü de var mi yanında??
Sen ne tatlısın canım yaa teşekkür ederim benim.için kendini riske atma??Aslanı yakaladım da sağmak biraz sıkıntı çıkaracak canım ;D ama uğraşacağım
Senin için çiğ balık (bkz. Suşi) bile yerim canım benimSen ne tatlısın canım yaa teşekkür ederim benim.için kendini riske atma??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?