Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

yemek

  1. Tokyo

    18 Ocak 2021 Pazartesi Günün Yemeği

    Kabak Köftesi Tarifi Kabak köftesi ya da mücver denince akla genellikle yeşil kabakla yapılan köfteler gelir. Ama Manisa’da kabak köftesi balkabağıyla yapılır ve kahvaltılarda ya da çayın yanında yenir. Sizin için ölçüleriyle, yapılış aşamalarıyla nefis bir Manisa usulü kabak köftesi tarifi...
  2. Tokyo

    24 Aralık 2020 Perşembe Günün Yemeği

    Helva-İ Hakani Helva-İ Hakani Tarifi İçin Malzemeler 75 gr un 50 gr buğday nişastası 60 gr pirinç unu 300 ml süt 125 gr tereyağı 300 ml bal 125 gr badem 150 gr kaymak Helva-İ Hakani Nasıl Yapılır Kabuklarını soyduktan sonra birkaç bademi süsleme için ayırıp kalanı havanda dövün...
  3. Tokyo

    21 Aralık 2020 Pazartesi Günün Yemeği

    YUVARLAMA (YUVALAMA) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 3 kişilik Yuvarlama için 1 su bardağı pirinç(Tercihen sarı çeltik veya Karacadağ pirinci) 130 gr çiğköftelik kıyma(sıfır sinir ve sıfır yağsız) Yarım çay kaşığı Toz Karabiber Tuz Sos için 250 gr kuşbaşı doğranmış az yağlı yemeklik...
  4. Tokyo

    19 Aralık 2020 Cumartesi Günün Yemeği

    Balık sosu İçin 4 veya 5 dilim Somon balığı başka balık çeşidide olabilir 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşı karabiber Yarım çay kaşığı kekik Ve tuz İsteğe Bağlı Garnitür İçin 3 adet patates 1-2 adet soğan Fırında levrek nasıl yapılır Zeytinyağ, pulbiber...
  5. Tokyo

    17 Aralık 2020 Perşembe Günün Yemeği

    Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte İçin Gerekli Malzemeler: (4 Kişilik) 500 g erişte 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı rendelenmiş keş 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çay bardağı sıvı yağ Su Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte Yapılışı: Kaynayan suya erişteler atılarak pişmeye bırakılır. Diğer tarafta...
  6. Tokyo

    14 Aralık 2020 Pazartesi Günün Yemeği

    BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER Hamur için: 1,5 su bardağı ılık su 1/2 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı un Yufkaları açmak için: 125 gram tereyağı 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı yoğurt İç harcı için: 500 gram ıspanak 2 yemek kaşığı süt kaymağı 1 adet rendelenmiş...
  7. Tokyo

    12 Aralık 2020 Cumartesi Günün Yemeği

    ORMAN MEYVELİ TART TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER Kreması için: 3 su bardağı süt 3 adet yumurta sarısı 3/4 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 adet çubuk vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Tart hamuru için: 2 adet yumurta sarısı 150 gram soğuk tereyağı 1/2 su bardağı...
  8. Tokyo

    09 Aralık 2020 Çarşamba Günün Yemeği

    Wonton çorbası nasıl yapılır? MasterChef Wonton çorbası tarifi, yapılışı, malzemeleri 100 gr kıyma 1 adet ufak soğan 1 adet taze soğan 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı susam yağı 1 tutam karabiber Hamur İçin: 1 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı tuz...
  9. Tokyo

    08 Aralık 2020 Salı Günün Yemeği

    IZGARA KABAK MOZZARELLA RULOSU TARİFİ İÇİN MALZEMELER 4 adet orta boy kabak 200 gram mozzarella Izgara marinasyonu için: 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı hardal 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Servisi için: 2 yemek...
  10. Tokyo

    30 Kasım 2020 Pazartesi Günün Yemeği

    Ayva dolması tarifi ve malzemeleri! Ürgüp ayva dolması nasıl yapılır? Kış meyveleri arasında yer alan ayvaları değerlendirmek isteyenler Ürgüp'ün meşhur ayva dolması tarifini araştırıyor. Ayva dolması, kuşbaşı, şeker, un, ayva ve kuşüzümü gibi malzemelerden yapılıyor. İşte hiçbir yerde olmayan...
  11. Tokyo

    23 Kasım 2020 Pazartesi Günün Yemeği

    EKİP İÇİ RUHU ÇORBASı😀😀 Dovga çorbası nasıl yapılır merak ediliyor. Bu akşam MasterChef Türkiye’de son dokunulmazlık oyunu menüsü Azerbaycan mutfağından oldu. Menüde yer alan yemeklerden Dovga çorbası, Azerbaycan sofrasının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yayla.. DOVGA ÇORBASI TARİFİ İÇİN...
  12. Tokyo

    14 Kasım 2020 Cumartesi Günün Yemeği

    Palamudun kızartmasından ziyade başka çeşitlerini denemek isteyenler için en uygun en lezzetli en güzel tarif: fırında palamut! Peki, fırında palamut nasıl yapılır? İşte fırında palamut tarifi. Fırında palamut için malzemeler: -2 tane fileto şekilde kesilmiş iri palamut (adet kişi sayısına...
  13. Tokyo

    26 Ekim 2020 Pazartesi Günün Yemeği

  14. Tokyo

    20 Ekim 2020 Salı Günün Yemeği

  15. Tokyo

    15 Ekim 2020 Perşembe Günün Yemeği

  16. Tokyo

    09 Ekim 2020 Cuma Günün Yemeği

  17. Tokyo

    01 Ekim 2020 Perşembe Günün Yemeği

    Topik Topik Malzemeleri Hamuru için Malzemeler 400 gr. haşlanmış nohut, soyulmuş 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tahin Tuz İç Harç için Malzemeler 2 adet kuru soğan – piyazlık doğranmış 2 yemek kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı...
  18. Tokyo

    26 Eylül 2020 Cumartesi Günün Yemeği

    Rus Köftesi Malzemeler: 2 dilim bayat ekmek 3 yemek kaşığı süt Kırmızıbiber 500 gr kuzu kıyma 1 yumurta Tuz Pancar turşusu Kızartılmış soğan Kızartmak için 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp ufalayan. Ekmek, kıyma, süt...
  19. Tokyo

    24 Eylül 2020 Perşembe Günün Yemeği

    Lutenitsa (Kahvaltılık Sos) Tarifi'nin Malzemeleri 4 kg etli domates 2 kg salçalık kırmızı biber 1 kg patlıcan Yarım baş sarımsak Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ 2 çay bardağı sirke Çubruka (baharat) Tuz Hazırlanışı Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük...
  20. Tokyo

    23 Eylül 2020 Çarşamba Günün Yemeği

    Tüm günün yorgunluğunu nefis bir yemekle atmak istiyor fakat çok uğraştıracak bir tarif hazırlamak istemiyorsanız tavuk sote tam da size göre bir yemek. Yumuşacık tavuk parçalarını dilerseniz sebzelerle dilerseniz de mantarlarla birleştirerek daha da renkli hale getirebilirsiniz. Biz bugün size...
Üst Alt