• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650
NASİ GORENG


Nasi Goreng, geleneksel olarak kızarmış yumurta ile servis edilen popüler Endonezya kızarmış pilavıdır. Nasi Goreng'in gerçek çevirisi Endonezyaca ve Malezyaca “kızarmış pilav”dır. Nasi Goreng'i evinizde yapmak isterseniz haberimizde pratik tariften yararlanabilirsiniz. Peki, Nasi Goreng nasıl yapılır?

NASİ GORENG TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Yarım tavukgöğsü

Yarım paket nası goreng baharatı (Bu baharat yoksa içindeki baharatlardan deneyin: Hepsinden 1 çay kaşığı soğan tozu, sarımsak tozu, zerdeçal, kişniş, kırmızı toz biber, chili biber, kimyon, toz zencefil, limon otu, beyaz biber)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tadına bakılarak bir çay kaşığı tuz

1 su bardağı pirinç

2 bardağından bir parmak az kaynar su

İsteğe göre tavuğa 1 çorba kaşık soya sosu

Sebze eklemek isteyene;

1 adet julyen doğranmış pırasa

1 havuç

Birkaç tane soya filizi

Yarım çorba kasesi beyaz lahana

1 küçük kırmızı süs biberi

NASİ GORENG NASIL YAPILIR?

Öncelikle pirincimizi ıslatmak için suya koyup bekletelim.

Bu arada tavuk göğsünü küp küp doğrayıp kendi suyunu çekene kadar biraz sıvı yağda kavuruyoruz. Bu aşamada az sıvı yağ ekleyip varsa sebzelerinizi ekleyip tavuklarla kavuralım. Sonra tavuğa baharatını ekleyip karıştırıyoruz. Varsa soya sosu ekleyebilirsiniz.

Pirinci yıkayıp süzelim ve tavuğa ekleyelim biraz kavuralım hepsini. Birazda tadına bakarak tuz ekleyelim. Baharatta da tuz olması nedeniyle miktarı kontrollü ekleyelim.

Sonra pirinç oranına göre nasıl pilav yapıyorsanız ona göre kaynar suyu ekleyelim ve karıştıralım. (Eğer pirinci ıslattıysanız suyunu iki katından az koyun, pirinci sadece yıkadıysanız iki katı kadar su ekleyin. )

Kapağını kapatıp 20 dakika kadar pişirelim. Ocağı kapatınca üzerini havluyla örtelim demlensin.

Yumurtaları ayrı bir tavada pişirin.

Pirinçli sebzeli karışımı tabaklara paylaştırıp yumurtayı üzerine koyarak sunuma hazırlayın.

Afiyet olsun.
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Yumurta ve pilav mı hiç benlik değil??
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst