Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tokyo

Bizi öldürmeyen şey güçlendirir.
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    3 Haz 2020
  • Mesajlar
    6,256
  • MFC Puanı
    72,460

Ayva dolması tarifi ve malzemeleri! Ürgüp ayva dolması nasıl yapılır?​



Kış meyveleri arasında yer alan ayvaları değerlendirmek isteyenler Ürgüp'ün meşhur ayva dolması tarifini araştırıyor. Ayva dolması, kuşbaşı, şeker, un, ayva ve kuşüzümü gibi malzemelerden yapılıyor. İşte hiçbir yerde olmayan lezzetli Ürgüp ayva dolmasının tarifi...

AYVA DOLMASI İÇİN MALZEMELER

3 Orta Boy Ayva

500 gr Kuzu Kuşbaşı

2 Soğan

2 Sivri Biber

2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü

1 Tatlı Kaşığı Köri

2 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Tozşeker

1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı

1 Limon Tuz

AYVA DOLMASI YAPILIŞI

Ayva dolması için öncelikle ayvaları soyun ve ikiye bölün. Çekirdekli kısımları çıkarın ve içini hafif oyun. Kararmamaları için limon suyu ile ovun.

Bir tencerede soğanları küçük küpler halinde doğrayarak zeytinyağında kavurun. Ardından etleri de ilave ederek karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri, kuşüzümü, kimyon, köri ve tuzu da ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın.

Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırlanan etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.

Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuz küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın.

Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Ara sıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların üzerine gezdirin ve yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Ayva dolması hazır. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
 

Pozitivizm

??☔Devil Wears Prada?☔?
MFC Üyesi
Konum
Maldivler??
  • Üyelik Tarihi
    28 Şub 2020
  • Mesajlar
    24,446
  • MFC Puanı
    200,400
Ayva dolmasını hiç denemedim bi ara deneyeyim??
Merak ettim?
 
Üst Alt