• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

2020 Aşure Günü ayın kaçında başlıyor ?Aşure günü kaç gün sürer 2020?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
2020 Aşure Günü ayın kaçında başlıyor ?
LFchhq.jpg

Muharrem ayı içerisinde olan Aşure Günü için ise geri sayım başladı. 20 Ağustos'ta Muharrem ayının gelmesi ile birlikte, Aşure Günü için geri sayım başladı. Aşure Günü ne zaman ve hangi güne denk geliyor sorusunu Diyanet İşleri Başkanlığı, yayınladığı takvimle yanıtladı.

Her yıl Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen Aşure Günü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre bu yıl 29 Ağustos'ta idrak edilecek.

Aşure, muharrem ayının onuncu günüdür. Arapça'da "aşera" on manasına gelmektedir ve Aşure Günü ismini buradan almıştır.

Rivayetlere göre Hz. İbrahim aşure günü dünyaya gelmiş, Hz. Musa ve kavmi Firavun'un zulmünden bugünde kurtulmuş, Hz. Nuh'un gemisi Cûdi dağına aşure günü oturmuştur.

Aşure Günü, sevinç, mutluluk ve kutlama günüdür. Nitekim Hz. Aişe'den nakledilen bir rivayette, cahiliye döneminde Kureyşlilerin aşure gününü kutladıklarından; Kâbe'nin örtüsünü değiştirip oruç tuttuklarından bahsedilmektedir..

Aşure Günü kapsamında yapılan aşurenin haricinde oruç da tutulmaktadır. İslam tarihinde Hz. Muhammed ve müslümanların tuttukları ilk oruç, aşure orucudur.
 
Son düzenleme:

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650

Aşure Günü için artık saatler kaldı ve İslam alemi heyecanla aşure gününü bekliyor.Tam tarih konusunda kafa karışıklığı yaşayan müminler Aşure Günü ne zaman, yarın mı? diye soruyor. Öte yandan Aşure Günü oruç tutulur mu? sorusu da gündemde...



İslam aleminin en değer verdiği günlerden biri olan Aşure Günü geldi çattı. Aşure Günü'ne çok az bir süre kala vatandaşlar birtakım sorulara cevap arıyor. İşte onlardan bazıları: Aşure Günü ne zaman, hangi tarihte? oruç tutulur mu? şeklinde... İşte detaylar...

2020 AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Muharrem ayının onuncu günü olarak kabul edilen Aşure Günü bu sene 29 Ağustos Cumartesi 2020 gününe denk geliyor.

AŞURE GÜNÜ ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Muharrem ayı orucu için tavsiye edilen Aşure günü ile birlikte bir gün öncesi ve sonrası olmak üzere şeklindedir. Bu yıl Muharrem ayının 10'uncu günü 29 Ağustos tarihine denk geleceğinden, 28-29 ya da 29-30 tarihlerinde oruç tutabilecekler.
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

Aşure günü yapılacak ibadetler ve hangi güne denk geldiği ile ilgili sorular gündemde yer alıyor. Aşure günü Muharrem ayının 10.günü idrak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sayfasında Aşure günü ile ilgili bilgiler yer alıyor. Peki Aşure günü kaç gün süre ve yapılacak ibadetler nelerdir?​

Aşure günü kaç gün sürer 2020 Aşure günü yapılması gereken ibadetler nelerdir


Aşure günü yapılacaklar neler? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Müslüman dünyası için önemli olan Aşure günü geldi: Aşure gününü ibadetlerle geçirmek isteyenler ise anlamlı gün ile ilgili detayları araştırıyorlar. Ğeki Aşure günü kaç gün sürer ve hangi ibadetler yapılır?
AŞURE GÜNÜ NELER YAPILIR?
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sayfasında Aşure günü ile ilgili şu bilgiler yer aldı;
"Aşure… Muharrem ayının onuncu günü...
Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki:
“Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…” (Müslim, “Sıyâm”, 202)
Aşure günü orucunun, bir önceki yılın günahlarına keffaret olmasını Allah’tan umarım.” (Tirmizî, “Savm”, 48)

Hazreti Aişe (r.ah) İslâm öncesinde, Mekke halkının oruç tutmakta olduğu aşure gününde peygamberimizin de oruç tuttuğunu bildirmekte... Allah Rasulü Medine’ye hicret ettikten sonra da bu orucu tutmuş ve müminlere de onuncu günü ile birlikte, bir gün öncesi veya sonrası ile oruçlu olmalarını tavsiye etmiş... (Ahmed b. Hanbel, VI, 244)

Aşurenin içinde yer aldığı Muharrem ayı da, aynı zamanda Hz. Peygamber (sav)’in torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehid edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlıkla karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm edilmiştir.

Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir."
AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Aşure günü Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2020 dini günler takvimine göre bu sene 29 Ağustos 2020 Cumartesi günü yani bugün idrak ediliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst