OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41

Malzemeler:
– 1 kg taze börülce – 300 gram kuşbaşı koyun eti – 1 baş soğan
– 3 adet doğranmış domates – 1 çay kaşığı biber salçası – 1 tutam toz tarçın
– Zeytinyağı – Et suyu ya da su – Tuz – Karabiber
Yapılışı:
Börülceleri temizleyin. Bir tencereye zeytinyağı ile rendelenmiş soğanı koyun ve kavurun. Soğanların rengi dönünce biber salçası ile eti ekleyin ve kavurmaya devam edin. Etler kızarınca domatesleri de ekleyin ve üzerine tarçın serpin. Birkaç defa karıştırdıktan sonra börülceleri de ekleyin.
Tencerenin yarısına kadar et suyu ya da su ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Börülceler pişince tuzunu serpin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alın.