Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Acebek Yemeği Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
ss.jpg


Malzemeler:

– 1 kg taze börülce – 300 gram kuşbaşı koyun eti – 1 baş soğan
– 3 adet doğranmış domates – 1 çay kaşığı biber salçası – 1 tutam toz tarçın
– Zeytinyağı – Et suyu ya da su – Tuz – Karabiber


Yapılışı:

Börülceleri temizleyin. Bir tencereye zeytinyağı ile rendelenmiş soğanı koyun ve kavurun. Soğanların rengi dönünce biber salçası ile eti ekleyin ve kavurmaya devam edin. Etler kızarınca domatesleri de ekleyin ve üzerine tarçın serpin. Birkaç defa karıştırdıktan sonra börülceleri de ekleyin.

Tencerenin yarısına kadar et suyu ya da su ekleyin. Kapağını kapatıp, kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Börülceler pişince tuzunu serpin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alın.
 
Üst Alt