• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aşıklar çeşmesi

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Aşk çeşmesi olarak bildiğimiz Trevi, Trevi Meydanının tam ortasında yer alır. Roma'nın eşsiz meydanı ispanyol merdivenleriyle de ünlüdür. Heykelin yapımını ünlü italyan heykeltraş Bernini üstlenmiş ancak dönemin papasının ölümüyle inşa durmuştur. Ünlü çeşme 1732-1751 yılları arasında Nicola Salvi tarafından tamamlanmıştır.
Çeşme asıl ününü Federico Fellini'nin La Dolce Vita (Tatlı Hayat) filmindeki Anita Ekberg'in banyo sahnesiyle kazanmıştır

Aşk Çeşmesi'nin bulunduğu Piazza di Trevi, gürül gürül suların aktığı, gece, gündüz tıklım tıklım olan bir meydan. Trevi Çeşmesi'ne para atıp Roma'ya geri dönme dileğinde bulunanların ardı arkası kesilmiyor. Çeşme'ye arkalarını dönüp parayı başlarının üzerinden havuza fırlatıyorlar. Aşıklar, el ele, diz dize oturup birbirlerinin gözlerinin içine derin derin bakmakta iken yankesicilere de göz kulak olmaları gerekiyor. Çeşme başında, şarkı söyleyenler, gitar çalanlar, şarap şişelerini peş peşe devirenler oldukça fazla. Turist kızlara ilân-ı aşk etmek için çeşme başında bekleşen İtalyan gençlerinin de sayısı hayli kabarık.Trevi Çeşmesi'nin canlandırılıp süslenmesini buyuran Papalardır. Onların sayesinde bu gün pek çok insan bilmem inanarka bilmem eğlence olsun diye, ama bir şekilde bu meydanı dolduruyorlar.
 
Üst