• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Barbunya Pilaki

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Malzemeler:

500 gr barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
1 orta boy soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet küp şeker
5 - 6 dal maydanoz
Tuz
Zeytinyağı


Hazırlama Tarifi:

Barbunyaları ayıklayalım ve yıkayalım. Barbunyaları bir tencerenin içine alalım üzerini 1 parmak geçene kadar su dolduralım ve barbunyaları haşlanmaya bırakalım. Burada amacımız barbunyaların kara suyunun çıkmasını sağlamak. Barbunyaları hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dk haşlayıp ocağın altını kapatalım. Haşlanan barbunyaları süzelim. Havuç ve patatesi soyalım. Havucu halka halka, patatesi küp küp doğrayalım. Diğer tarafta küp küp doğradığımız soğanları düdüklü tenceremize alalım. Üzerine zeytinyağını ilave edip kavurmaya başlayalım. İnce ince doğradığımız sarımsakları ekleyelim. Havucu ve patatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Küp küp doğradığımız domatesleri de kavurduğumuz sebzelere ilave edelim Haşladığımız barbunyaları ve salçayı ilave edip 1- 2 dk daha kavuralım. Tuzunu ve küp şekerini ekleyip, üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyelim. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. Yaklaşık 15 dk. pişirdikten sonra barbunya pilakimiz hazır olacaktır. İster sıcak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Servis yapmadan önce maydanozla süslemeyi unutmayın.
Afiyet Şeker Olsun....
 
Üst