Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Malzemeler
2 tane karnabahar
1 litre süt
100 gram kaşar peyniri
150 gram margarin
3 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
Karnabaharlar yıkanıp temizlenir ve tuzlu suda haşlanır.
Bir tencerede eritilen margarinin içine un ilave edilerek hafif kavrulur.
Kavrulan unun üzerine süt azar azar ekleyerek karıştırılır ve koyu bir kıvam alınca ocaktan alınır.
Yağlanmış borcamın içine suyu süzülmüş karnabaharlar koyulur ve üzerine salça ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Parça parça ayrılmış 50 gram margarin üzerine dökülür.
Öncede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir.