• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bıldırcın Dolması Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Kullanılacak Malzemeler: (2 kişilik)

2 adet bıldırcın (Kemikleri alınarak temizlenmiş)
1 su bardağı pirinç (10 dakika ılık suda beklemiş)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış soğan
Bıldırcınların ciğeri
15 dakika ılık suda beklemiş kuruüzüm
Bir buçuk su bardağı etsuyu
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
Antepfıstığı



Yapılışı:

Öncelikle pilavı hazırlayın. Bunun için, tereyağında yarısında pirinçleri birkaç dakika kavurun. Küçük doğranmış ciğerleri ilave edin. Bir-iki karıştırıp, etsuyunu ve kuruüzümleri katın. Diğer yandan bir tavada önce soğanı kavurup, fıstıklarla birlikte bir miktar daha kavurun. Pilava ilave edin. Tuzunu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler iyice şişinceye kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Pilava, karabiber, kimyon ve yenibahar ilave edin. Önceden kemikleri alınmış bıldırcının içine iç pilavı doldurun. Yanlarından dikin. Fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Daha sonra bıldırcınları dilimleyerek servis yapın.

 
Üst