• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bomba Gibi Bir İdman İçin 3 Sır

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Bomba Gibi Bir İdman İçin 3 Sır

Her gittiğim spor salonunda erkeklere sorduğum soru aynı. “Ağırlık mı kaldırmak istiyorsunuz? Yoksa kas mı geliştirmek?” İşin gerçeği ise kimse neden hep öncelikli olarak kilolarca ağırlığın altına girdiğini bilmiyor.

Bir makina gibi adeta spor salonuna gidip sürekli haftalar ve aylar boyu ağırlık kaldırıyorlar akla yatan bir gerçek olmamasına rağmen.

Kas çalışmak ve yapmak bir aktivite, bir uğraştır. Sıkılarak televizyon ve dergi karşısında, yapılan cardio, jogging ve uzun yürüyüşler olmamalıdır. Kasları kuvvetlendirirken dikkat edilmesi gereken; aynı tarzda kasları çalıştıran aktivitelerin sürekli yapılmaması ve her zaman kendinizin rekorunu aşarak çalışma yoğunluğunu artırmanız gerekmektedir. Tekrar edilen ve ekstra setlerle desteklenen bir idman olmalı.

İşte gerçek idman için 3 sır:


1-Doğru Egzersiz

Tek bölgeden özellikli olarak bir kasa odaklanmak sizi hedeflediğiniz seviyeye hemen ulaştıracaktır. Triceps’leri örnek alalım; Tek kol kabloda aşağıya press, tek el ağırlıklı dumbbell, şınav, French press, bench press... ve bunlar gibi daha birçok egzersiz. Ve düzinelerce triceps’leri çalıştıran alet var. Peki kaslarınız için hangisi doğru seçim? Önemli olan kaslarınıza yüklenme miktarı. Dumbbell triceps yaparak tek kolunuzla 40 kilo kaldırabilirsiniz ama aynı zamanda bütün ağırlığınızı vererek daha verimli bir şekilde 30 kilo kaldırmanız daha yararlı bir kas çalışması olacaktır. Doğru egzersiz vücudunuzun sınırları dahilinde en yarar sağlayacak olanları seçip iyi bir programla uygulamaktır.


2-Ağırlık

Doğru egzersizlerği bulduğunuz zaman karşınıza birkaç şık çıkacak. Tekrarlanan egzersizlermi yoksa büyük ağırlıkların altına girmekmi. Yoksa daha hafif ağırlıklarla daha sık tekrarlanan egzersizlermi yapılmalı? Hepsini denedim ve en iyi sonucu ise kısa aralık ve 6-7 kez tekrarlanan yüksek ağırlıklı egzersizler verdi. Metabolizmanıza yüklendiğiniz zaman insan vücudunun inanılmaz işleyişini göreceksiniz.



3- Kısa zaman

İdmanlarınız 30 dakikayı geçmemeli ve 20 dakika aralığında olursa en iyisi. 5 farklı kas grubuyla çalışılan ve her biri 25 dakikayı geçmeyen egzersizler sonunda istenilen noktaya gelirsiniz.




 
Üst