• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bunlar da işe yaramazsa, saçlarınızı kestirin!

DeStina

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Haz 2015
Konular
11,091
Mesajlar
13,910
MFC Puanı
27,850
Bunlar da işe yaramazsa, saçlarınızı kestirin!


olmuyorsakestirin15eylul-11.jpg


Saçlarınızla başınız dertteyse, kırılmış, kurumuş, kötü görünen saçlara sahipseniz, saçlarınızın imdat çığlığını duymuyorsunuz demektir. Size anlatacağımız yöntemleri acil olarak hayata geçirin.



olmuyorsakestirin15eylul-12.jpg



Saçlar size seslenir

Saçlarınızın sizinle konuştuğunu biliyor musunuz? Aslında konuşuyorlar, hem de bağıra çağıra… sürekli kırılan, kopan, solgun, cansız, matlaşmış, şekle girmeyen saçlar, saçın yardım isteme şeklidir. Saçlarınıza acilen destek gerektiğini anlamalı ve ona ihtiyacı olanı vermelisiniz.



olmuyorsakestirin15eylul-14.jpg


Şampuan ve krem

Saçlarınızı yıkarken, her ne kadar saçlarınız kurumuş ve sertleşmiş olsa da, şampuanı saçınıza sürdüğünüzde belli bir yumuşaklık ve dokularında kadifemsi bir hafifleme yaşanır. Eğer bu yumuşamayı hissetmiyorsanız, saçlarınıza sürdüğünüz şampuan seçimi doğru değil demektir.


olmuyorsakestirin15eylul-15.jpg




Saç kreminizin de aynı şekilde saçınıza kullandığınız anda etkili olması gerekir. Hala sertliğini koruyorsa, ürünleri değiştirmelisiniz. Saçınızı durulama aşamasına geldiğinizde, son 10 saniyeyi soğuk suyla tamamlayın. Sıcak su saçın dokusunun gevşemesine ve cansızlaşmasına neden olurken, soğuk su parlak ve daha iyi görünen saçlar için sizi destekler.



olmuyorsakestirin15eylul-17.jpg

Beslenme

Şu detayı hiç unutmayın; saçınıza dışarıdan ne kadar iyi ürünler kullansanız da, eğer beslenme düzeniniz kötü, beslenme alışkanlıklarınız yanlışsa, vücudunuz gibi saçlarınız da kötüleşecektir. Beslenme ve sağlıklı yaşam kurallarının hepsi, saçlarınızın sağlığı için de geçerlidir. Siz belki de bol su içmenin saçlarınız için ne kadar önemli olduğunu bilmiyorsunuz. Artık unutmamalısınız, hem sağlığınız, hem saçlarınız için bol su için!




olmuyorsakestirin15eylul-18.jpg




Ürünler

Saç şekillendirici sert ürünler, içerdikleri kimyasallar, saçlarınızın yağlanmasına, nefes almamasına ve uzun vadede fazlasıyla yıpranmasına neden olur. Saçlarınıza şekil vermek için kullanabileceğiniz pek çok yöntem var. Kimyasallardan, özellikle saçlarınız kötü durumdayken uzak durmalısınız.



olmuyorsakestirin15eylul-19.jpg




Kir, toz ve yağ, saçın temizliğini ve saç derisinin nefes almasını engeller. Saçınızı her gün yıkamak kadar, uzun süre yıkamamak da olumsuz etki yapacaktır. Çok sıkı taraklar ve tüm ısıtıcıyla şekil verme işlerimi saçınızı bozar, yıpratır ve kurutur. Mümkün olduğunca uzak durmalısınız.



olmuyorsakestirin15eylul-20.jpg


Kurutma

Saçınızı banyodan çıktıktan sonra önce standart havluyla kurulayın. İyice sıkın ve suyunu havlunun çekmesini sağlayın. Ardından yeni ve kuru bir havlu alın elinize, onu bir boy daha küçük seçebilirsiniz. Havluyla saç diplerinden uçlarına kadar hafif hareketlerle havalandırın.



olmuyorsakestirin15eylul-21.jpg



Böylece saçın %45 kısmını kurutmuş olursunuz. Geri kalan kısmının kendi kendine kurumasına izin verirseniz, saçın içine nemin hapsolması kolaylaşacaktır. Kurutma makinesi ve sıcak saç şekillendiricilerin hepsi saçlarınızı yıpratır, yakar, ve kopartır.


olmuyorsakestirin15eylul-22.jpg





Uyku

İyi ve sağlıklı uykular, saçın sağlıklı büyümesi için gereklidir.

olmuyorsakestirin15eylul-23.jpg



Saç bakımı

Saçlarınıza her zaman nazik davranın. Onu tararken, yıkarken ve şekil verirken, ne kadar kırılgan olduğunu unutmayın.




olmuyorsakestirin15eylul-24.jpg




Saç maskeleri

Saçınızı parlak, mutlu ve bakımlı göstermenin yöntemleri arasında dışarıdan gelen destekler elbette önemlidir. Bunun için, saç maskelerini kullanabilirsiniz.


olmuyorsakestirin15eylul-25.jpg



Yumurta saçınız için harika bir besindir. Yumurtanın içeriğindeki o harika vitaminler ve protein, saçlarınızın beslenmesini sağlar. 1 yumurta sarısı ile 3 kaşık zeytinyağını karıştırın, saç diplerine masaj yaparak sürün ve ortalama 10 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın.


olmuyorsakestirin15eylul-26.jpg


Kafa derisinde kuruma varsa, stres veya mevsimsel sorunlar olabilir. 2 yemek kaşığı limon suyu ile eşit oranda su ve zeytinyağını karıştırın. Saç diplerine masaj yaparak yedirin. 20 dakika bekletin. Her zamanki gibi yıkayın.


olmuyorsakestirin15eylul-28.jpg



Yaz boyunca zarar görmüş saçlarınızı kurtarmak için, temiz ve nemli saça ½ fincan bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı karışımını sürün. 20 dakika bekletin ve durulayın.



olmuyorsakestirin15eylul-16.jpg




Kıvırcık saçların bakımı için avokadoyu püre haline getirin ve masaj yaparak saça uygulayın. 15 dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın.


olmuyorsakestirin15eylul-29.jpg

Kepekle mücadele için, 1 kaşık saç kremine, 2 kaşık esmer şeker ekleyin ve saç derisine yedirerek masaj yapın. 20 dakika bekleyin ve durulayın.


olmuyorsakestirin15eylul-38.jpg





Bu bakımları yapmanıza ve önerilerimize uymanıza rağmen saçlarınızda olumlu yönde bir değişim olmadıysa, saçların yıpranmış kısımlarını kestirin ve iyi bakım yaparak çabuk uzamasını sağlayın. Saçlarınızda yeni bir sayfa açın!
 
Üyelik Tarihi
9 Haz 2013
Konular
45
Mesajlar
290
MFC Puanı
430
bu bilgiler ezelden beri kulağıma küpedir!, ciddi problemim yok ama işte,, saçlarımı kaybetmeyi göze alamam ft j. lopez :D :D
 
Üst