• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çerçeve Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
756
Mesajlar
2,125
MFC Puanı
210
Yağlıboya Tablolarda Paspartu Kullanımı:

Çerçeve yaptırmaya karar verdiyseniz bu konuda ki tavsiyelerimiz; genellikle yağlıboya tablolarda cam ve kağıt paspartu kullanımı önerilmez.Çerçeve-profil paspartu kullanımı önerilebilir.Yağlıboya Tablolar için çerçeve yapımı sırasında profil paspartu kullanmanızı öneririz.Bölelikle resim ve çerçeve arasında dengeli bir geçiş sağlanır, çerçeve veya resmin ayrı ayrı görselliği sağlanır.Paspartu için açık renk tavsiyemizdir.Renkli paspartu seçerseniz çerçeve ile uyumlu olmasına önemle dikkat ediniz ancak yağlıboya eserlerde renkli paspartunun yaygın olarak kullanılmadığını hatırlatmak isteriz.


Çerçeve Kalınlığı Seçerken Nelere Dikket Edilmeli?

“Resim küçük ince bir çerçeve seçmeliyim” diye düşünmeyiniz.Küçük bir tabloya kalın bir çerçeve ile derinlik katabilirsiniz.Yada büyük bir tabloya ince bir çerçeve seçerek sadelik sağlayabilirsiniz.Çerçeve kalınlığının seçimi kişisel bir zevk olup, ne tip bir esere sahip olduğunuz(derinlik..vb) önemli bir unsurdur. İki tip çerçeve çeşidi vardır, birincisi ahşap(el yapımı) ikincisi lamine(plastik).Son yıllarda lamine çerçeveler fiyat durumun uygunluğu ve bununla birlikte ahşapa benzerliğinin artmasından ötürü sıkça tercih edilmektedir.
 
Üst