• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Davranış Terapisi Nedir?

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Davranış terapistleri bütün davranışların şartlanma ya da hareketler tarafından desteklenme sonucu öğrenildiğine inanırlar. Örneğin çocukken anneniz size hep hayvanların pis olduğunu söylemişse hayvanlardan örneğin köpeklerden korkarsınız.

Öğrendiğiniz, olumsuz ya da uyumsuz bir davranışsa zıt psikolojik belirtiler (bu örnekte bir fobi) ortaya çıkabilir.

Davranış terapisi size daha olumlu, mutlu ve üretken bir yaşam sürebilmek için yeni davranış biçimleri geliştirmenin yollarını öğretebilir. Davranış terapisi fobileri, başarısızlıkları ve engellemeleri çözer ve özgüveni artırır.

Terapist size uyumsuz davranışlarınızın yerine koyabileceğiniz yeni davranış biçimleri geliştirmeyi öğretir. Yöntemlerden biri yeni davranışların ödüllendirildiği, istenmeyen davranışların ise göz ardı edildiği "operant şartlanma"dır.

"Örnekleme" yönteminde terapist size denemek üzere olduğunuz davranışı "örnekler" ya da sergiler. "Sistemik disentizizasyon" ise korkulardan ya da engellerden adım adım kurtulmayı sağlar.
 
Üst