• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dondurmanın Sağlığa Faydaları

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Dondurmanın Sağlığa Faydaları​

1gkolY.png


Sıcak yaz aylarında en çok tüketilen yiyecekler arasında soğuk bir tat olan dondurma yer almaktadır. Dondurma yaz aylarında serinletici özelliği sayesin de herkes tarafından tercih edilmektedir. İçinde bulundurduğu süt ve süt ürünleri mineralleri sayesin de hem serinletir hem de sağlığa faydaları bulunmaktadır. Doğal süt ile yapılmış dondurmanın sağlık açısından yararları oldukça fazladır. İçerisin de bulundurduğu protein, karbonhidrat, yağ gibi maddelerle yanında A, D, E, C, ve B grubu vitaminler ayrıca magnezyum, fosfor, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri bulundurmaktadır. Bu mineraller ve vitaminler sağlık açısından oldukça büyük faydalar sağlamaktadır. Özellikle bu mineraller ve vitaminler çocukların sağlığı ve gelişimi açısından çok önemlidir. Dondurma genel olarak sıcak havalarda tüketilen bir besindir. Ancak uzmanlar dondurmanın sadece sıcak havalarda değil belli zaman aralıkları içerisin de de tüketilmesi gerektiğini belirtmişlerdir.

Ancak dondurma alırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Doğal süt ile yapılan dondurmalar tercih edilmelidir. İçerisine glikoz gibi zararlı şeker ürünlerinin doldurulduğu dondurmaların pek yararı yoktur, aksine zararları vardır. İlk olarak dondurmanın satıldığı yerin temizliği önemlidir. Çünkü süt ve süt ürünleri bakterileri hızlı bir şekilde içerisine almaktadır. Bu yüzden dondurma satılan yerlerin temiz olmasına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte dondurmanın doğal olması da oldukça önemlidir. Ülkemiz de maraş dondurması gibi doğal ve sağlığa zarar vermeyen dondurmalar tüketilmesi faydalı olacaktır. Doğallığı çok az olan dondurmalar boğazlar da tahrişe ve vücutta hastalıklara yol açmaktadır. Ayrıca dondurma yerken ılık bir su içilmesi de önemlidir.​

faydalisifalibitkiler
 
Üyelik Tarihi
15 Haz 2017
Konular
1
Mesajlar
289
MFC Puanı
30
Realist alacağın olsun bu kadar faydalarını söyledikten sonra ben dolaba gider gece gece fayda sağlayım bakalım
 
Üst