Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Yani bilinmesede yine everestti yine everesteverest dagı![]()
chimborazo.
Yani bilinmesede yine everestti yine everest
Doğru.
yok agrı dagıı![]()
ben cevabı verdım zatenChimborazo Dağı-Ekvator-Dünya üzerindeki en yüksek nokta (8,884 mt)
Hemen herkes bilir ki Everest Dağı dünyanın en yüksek dağıdır*Dünyanın dört bir yanından dağcılar dünyanın en yüksek noktasına tırmanmak için buraya gelirler*Everest Dağı, deniz seviyesinden 8,884 metre yüksektedir*Ama çoğu insanın bilmediği Ekvatorda ki Chimborazo Dağının yüksekliğidir( 6,310 metre)*Bu yükseklik Everestin yüksekliğinden daha az olmasına rağmen Chimborazo dünyanın en uç noktasıdırYeryüzünün merkezinden (dünyanın çekirdeğinden, taşküreye doğru) ölçüldüğünde Chimborazo dünyanın en yüksek noktasıdır*Bunun sebebi gezegenin kusursuz bir küre olmaması, ekvatordaki yarı çapın kutuplardaki yarı çaptan büyük bir elips şeklinde olmasıdır*Yeryüzünün merkezi baz alındığında 6384557 metre mesafe ile Chimborazo (1° güney enlemi) , Everest Dağının (29° kuzey enlemi) 6382414 metrelik mesafesini iki kilometreden daha fazla bir farkla geçer
Yazı alıntı.
Ağrı dağının eteğinde,
Uçan güvercin olsaydım olsaydım.
Arar bulur muydun beni beni,
Sahipsiz mezar olsaydım olsaydım :sigara
Arabesk mix![]()
ben cevabı verdım zateneverest dagı cevap,:s58:
Everest kesfedilmeden önceki bilinen en yüksek tepeyi yazdım. Cevabı vermiş olmanız tamamen düz mantık.
tabi napcaktım ki baska
konu zaten mantık zeka uzerıne,cofrayaya meraklı olsam orta ıle gecmezdım lisede![]()
Evet zeka.
Everest kesfedilmeden önceki bilinen en yüksek tepeyi yazdım. Cevabı vermiş olmanız tamamen düz mantık.