• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Evlilik öncesi cinsel ilişki

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ibadeath
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bütün dinler zinanın haram olduğunda ittifak halindedirler. Hiçbir dinde helal kabul edilmemiştir. Bu yuzden dini tarafini sorgulamaya ihtiyac duymuyorum. Mantik cercevesinden bakarsak; toplumun değer yargıları ile ilgili bir baslik aslında. Medeniyetlik adi altinda gerceklestirilen bu eylem yitirilen bir masumiyetin simgesi olarak nitelendirilebilir. Cunku evlilik ait olma kavramindan varolan ve anlam bulan bi muessesedir. Bunun oncesi yada sonrasi olarak değerlendirmek fikirlerime aykiri. Sonuc olarak cinsellik bir ihtiyactir. İnsanlarin birbirini bu ihtiyac icin kullanmasi ise toplumu, kültürü ve beyinleri dejenere eden bir kavramdan öteye geçemez.

Konuya çok güzel yorum getirmiştir. durumu dini açıdan ele alırsak dinini dört dörtlük yaşayan insanlar bu durumu kınarsa eyvallah derim , fakat zina dışında dininin hiç bir gereğini yerine getirmeyip bu konuda ahkam kesenleride anlamak çok zor.
Gelelim konunun özüne; her kişi kendi yaptığından , bedeninden , özgürlüklerinden sorumludur. bu durumu evlilikten önce yaşamak istemeside istememeside tamamen kendisine bağlıdır. İlişkiyi önceden yaşaması onu ne ahlaksız yapar ne de kalıplarının dışında özgür bir ruh. Bu bir seçimdir. İnanmıştır , güvenmiştir bedenine ortak edecek insanı bulduğunu sanmıştır ve ilişkiye girmiştir. Bunu yadırgamak ya da ayıplamak kimsenin haddi değildir diye düşünüyorum.

Oldukça kritik bir konu aslında zira oldukçada önemli. Din konusunda , insanların birbirine yakın olması, art niyet , amaç vb bir çok durumdan ele alınabilir konu. Şahsıma göre iki inasanın ten uyumu olduktan sonra öncesi sonrası ne farkederki :)

Aşkkk Herşeye değer diyorum :):):)

en büyük günahlardan biri diye hatırlıyorum yanlış mı hatırlıyorum bilemedim :honk:

valla herkesin tercihidir vebali boynuna, her şeyin vakti zamanı var sonuçta .s.s

O zaman bütün erkekler cehennemlik (sevinirim açıkçası)

Haram ve yapılmamalı ama isteyen yapar yapmaz hesabı yaradan iledir.

Kimse bir iliskiye bitecek diye baslamaz...
Erkek olsun kadın olsun güvendiyse olur hata da diyemezsin. Sen bi yola cıkıyorsan o yolun yarısından geri donme mantıgı ile cıkmadıgın icin durum bazen sartlar (Romantik ortam Cekicilik Arzu ve istek ) Bu gibi faktorlere yenik dusup tamamen o kisiye ait oldugunu da düsüne biliyorsun...
Ve ozaman gelisen evlilik oncesi cinsel iliski bence gunah gibi tasınmamalı COK Seven ugruna can verebilecek bir bayanin tamamen erkegine ait olması kendisine saygısızlık mı bence degil. VE Dip not ben 2 gorusede saygılıyım Oncelik ruh hali insanin istemedigin yaptıran tek seydir... Etkenleri dusunerek yola cıkarsak Yeterince dusuncelerimi ifade ettigime inaniyorum...

Ben sana katılıyorum arkadaşım. Bence o kişiye tamamen kendini teslim etmediğin sürece haram olduğunu bende düşünmüyorum. Bu bizim gelecekteki eşimize saygısızlıksa erkeklerde sütten çıkmış ak kaşık değildir. Dozunda yaşanan ilişkiye her zaman saygı duyarım.

Kendilerine hakim olamıyorlarsa evlensinler
neyi bekliyorlar .s
illa ki aykırı mı olmak lazım .s

zinanın adını aşk, ten uyumu koymuşlar zina arkadaşlar zinaaa!!!! Basit bi konu değil Ahlaksızlık yahu!

StigmatA abiciğim yazdık işte nacizane fikrimizi her koyun kendi bacağından asılacak dememek lazım ahirette hesap zor

:) LiyA net cevabı vermişler evlensinler :)
Ten uyumu, aşk vs bir yana kişinin kendisinde biten bir durum inançlı bir insan bu konuyu bilip te devam ediyorsada ne diyecen günahı boynuna :) Özgürlük diye bir kavram var onun altına sığınabilir.
Rapunzel hep biz cehennemliğiz demi kızları hiç suçu yok yani :D:D:D

:) LiyA net cevabı vermişler evlensinler :)
Ten uyumu, aşk vs bir yana kişinin kendisinde biten bir durum inançlı bir insan bu konuyu bilip te devam ediyorsada ne diyecen günahı boynuna :) Özgürlük diye bir kavram var onun altına sığınabilir.
Rapunzel hep biz cehennemliğiz demi kızları hiç suçu yok yani :D:D:D

Ahirette kız - erkek diye ayrım yapılmıyor eşit ceza
Aferin lego sevdiysen git al arkadaş di mi ama (:

böyle konuları görünce yüzüm çanakkale domatesi gibi kırmızı oluyo utancımdan

Tercih meselesi. Bana göre mi? Olasiliksiz.

Doğru veya yanlış tartışılabilir fakat evlilik öncesi cinsel rehberlik ve danışmanlık alsınlar bir zahmet. Zira yetersiz ve yanlış cinsel eğitim ve daha önceden bilinmeyen ama evlilik süresinde ortaya çıkan çeşitli sağlık sorunları, zaten var olan ekonomik sorunlara, toplumsal ailevi baskılara ve olumsuzluklara eklenirse cinselliği yok etmeye başlar. Bu sebeple evlilik öncesi bazı hazırlıkları yapmak, kişilerin ortaya çıkacak bu olumsuz durumlardan kurtulmasında faydalı olur.

Çoğu çift cinsellikle ilgili hiçbir şey bilmeden evleniyor. Kadınlar utandıkları ve konuşacak kimse olmadığı için cinsel açıdan bilgisiz iken, erkekler de edindikleri yanlış bilgiler ve bazı filmler nedeniyle gerçekçi olmayan beklentiler geliştirebiliyorlar. Sonuç? Evet, tahmin edilebilir.

Geri