• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fırın Torbasında Türlü

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
1 Adet patlıcan
2 Adet domates
5-6 Adet sivri biber
2 Adet soğan
1 Baş sarımsak
10-15 Adet taze fasulye
Yarım tatlı kaşığı kimyon
3/4 Çay bardağı sıvıyağ
1,5 Kahve fincanı su
250 gr parça piliç eti
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Bütün sebzeleri yıkayın.
Patlıcanların kabuklarını alaca soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Kabakların tüm kabuklarını soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Biberleri 1 santim aralıklarla kesin.
Fasulyeleri üçe bölün.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Sarımsakların kabuklarını soyup, dövün.
Bütün sebzeleri büyükçe bir kaba alın.
İçine tuzu, karabiberi ve küçük doğranmış piliç etlerini ekleyip, karıştırın.
10-15 dakika sebzelerin sulanmasını bekleyin.
Ardından sıvıyağı ilave ederek tekrar karıştırın.
Yanmaz fırın torbasına sebzelerin tamamını doldurun ve torbanın içine 1,5 kahve fincanı su ilave edin.
Torbanın kendi teli ile ağzını baylayın.
Torbayı yatık olarak çelik tencereye yerleştirin.
İçine 1 parmak kalınlığında olacak şekilde su doldurun.
Torbanın üst kısmına bıçakla bir delik açın.
Tencerenin kapağını örterek kısık ateşte pişirin.
Sosu ile birlikte servis yapın.
 
Üst