• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Haşlama Sebzeli Et Tarifi

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Haşlama Sebzeli Et Tarifi
OyJ4DQ.jpg


m160112_a8df6.jpg

4 parça 600 gr kemikli kuzu veya dana eti
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı tane karabiber,
3 adet orta boy patates,
1 adet büyük boy havuç,
300 gr küçük boy mantar,
1 adet küçük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Arzuya bağlı üzerine kekik ince kıyılmış maydanoz.

m160112_fceb4.jpg

Etin üzerine soğuk su ilave edip kanını akıtması içi yaklaşık 15-20 dakika bekletelim.Süre sonunda suyunu süzelim.Sonra düdüklü tencereye alıp üzerine tuzu, tane karabiberi ve suyu ilave edip haşlayalım.Düdüklü tencerede 20 dakika pişirelim.Derin bir tencereye tereyağı ilave edip üzerine bütün şekilde soğanı ve doğranmış havuçları alıp kaşıkla karıştırarak 1 dakika soteleyelim.Üzerine dış kabukları soyulmuş mantarları ilave edip 1-2 dakika soteleyelim.Son olarak doğranmış patatesleri ilave edip 1-2 dakika daha soteleyip haşlanmış etlerin üzerine ilave edelim.Düdüklü tencerede 2 dakika pişirip ocaktan alalım.Bu çok hafif lezzetli sebzeli et haşlama yemeğimizi arzuya bağlı üzerine maydanoz ve kekik ilave edip servis yapın.Arzuya bağlı içine 1-2 diş sarımsak ilave edebilirsiniz.

m160112_d2c69.gif
 
Üst