Malzemeler :
2 Su bardağı pirinç
1 Orta boy soğan
2 Çorba kaşığı tereyağ
3 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tarçın 1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tavuk ciğeri
1 Çorba kaşığı çamfıstığı
1 Çorba kaşığı kuş üzümü.
YAPILIŞI
1.Pirinci 1 saat sıcak tuzlu suda bekletiniz
2.Tencerede eritilmiş yağa rendelenmiş soğan çamtıstığı küçük küçük doğranmış tavuk ciğerini atarakfıstıklar pembe olana kadar kavurunuz
3.Suda bekletilen pirinçleri iyice yıkayıp süzdürünüz ve tencereye ilâve ederek ağır ateşte 1 dakika karıştırınız
4.3 bardak sıcak su ile beraber tuz tarçın karabiber ve temizlenmiş kuş üzümü ilâve ediniz
5.Ağır ateşte pişiriniz
6.15-20 dakika demlendirdikten sonra servis yapınız
2 Su bardağı pirinç
1 Orta boy soğan
2 Çorba kaşığı tereyağ
3 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tarçın 1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tavuk ciğeri
1 Çorba kaşığı çamfıstığı
1 Çorba kaşığı kuş üzümü.
YAPILIŞI
1.Pirinci 1 saat sıcak tuzlu suda bekletiniz
2.Tencerede eritilmiş yağa rendelenmiş soğan çamtıstığı küçük küçük doğranmış tavuk ciğerini atarakfıstıklar pembe olana kadar kavurunuz
3.Suda bekletilen pirinçleri iyice yıkayıp süzdürünüz ve tencereye ilâve ederek ağır ateşte 1 dakika karıştırınız
4.3 bardak sıcak su ile beraber tuz tarçın karabiber ve temizlenmiş kuş üzümü ilâve ediniz
5.Ağır ateşte pişiriniz
6.15-20 dakika demlendirdikten sonra servis yapınız