• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kabaklı Çıtır Balık

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
MALZEMELER
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
400 gr ağırlığında fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek somon ya da dil balığı
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip çok az yağda 7-8 dakika soteleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp bir kenara koyalım.
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu tuz karabibermaydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.
 
Üst