Yaşadıklarımdan dolayı şüpheci davranıyorum çoğu kez. Emin olduğum zamanlarda bile kendimle çelişiyorum düşüncelerimde. Şimdi seni suçladığımı düşünerek değil, yaralarımdan deşilmemek için yazdığımı bil
Aklım bulanık hayata karşı
Net değil düşüncelerim, istediklerim, yaptıklarım ve yapacaklarım
Hedefim yok, amacım yok
Günü yaşıyorum işte, ertesi güne Allah kerim diyerek.
Şimdi sen girdin hayatıma. Birden oldu, hızlı oldu ama iyi mi kötü mü bilemiyorum. Hesaplayamıyorum. Akıl erdiremiyorum. Dedim ya bulanığım
Buna rağmen tek emin olduğum şey sana nedensiz, sebepsiz güvenişim
Dedim ya yaralarım var henüz kapatamadığım
İçimi kapadım her şeye ve herkese uzun zaman önce. Yalnızım. Evde, işte, sokakta
Herkesi çıkardım hayatımdan. Çok gerekmedikçe ailemle, arkadaşlarımla görüşmedim. Soyutladım kendimi. Kabuğuma çekilip yaralarımla oynadım. Kabuk bağladıkça kanattım. İyileşmelerine izin vermedim. İyileşmek istemedim. Unutmak istemedim. Unutursam affederim çünkü. Ve ben çok unutkanım
Unuttuğumda geriye dönük silik birkaç anı kalıyor. Nasıl yapıyor beynim bilmiyorum ama belleğim gereksiz acıları ve hatıraları siliyor. Sonrasında unuttuğum için geri dönüşler ve yaşananlar tekrar ediliyor. Ve ben unutmamak için direniyorum.
Yazılarının çoğunu okudum. Öyle yazmışsın ki hayatına alacağın her kadın görevini tamamlayıp yoluna devam edecek. Sen sadece bir kadın için beklilerle, keşkelerle yaşayacaksın. Kimseyi onun boşluğuna uyduramıyorsun. O kadınla gelen her kadını kıyaslıyorsun bilerek ya da bilmeyerek. Ben giden ve unutulmamış bir kadının yaşanmamış masalına uydurulmak istemiyorum. Ben seninle olacaksa temize çekilmiş bir hayat istiyorum.
Demem o ki, sen de yaralısın. Halden anlarsın adam. Eğer yaralarını kapatmaya çalışmak için benimleysen bunu bana yapma. Ben bir yıkıntı daha kaldıramam. Gücüm yok.
Sen anlarsın beni
Ben farkında olmadan bağlanıyorum sana. Özlüyorum. Düşünüyorum. Sesini hatırlamaya çalışıyorum.
Hayal ediyorum ellerini, benim ellerimle nasıl gözüküyor diye. Elimi tuttuğunu düşündüğümde bile kalbimde kuşlar uçuşuyor J
Hayal ediyorum gülümsemeni, dudaklarından çıkan Hatun sesinden sonra gelecek cümleyi.
Hayal ediyorum bakışını, gözlerinde başkasını görürsem diye korkuyorum
Sana sarıldığımda bana bütün bu düşünceleri unutturacak kokunu merak ediyorum. Acaba huzur kokunda mı?
Akşamları yorgun eve dönüşünü hayal ediyorum. Anahtarınla kapıyı açıp anahtarı koltuğun üstüne fırlatışını
O koltuğa uzanıp tüm sıkıntıların, yorgunlukların, uykusuzlukların, özlemlerin, unutulmayanların, seninle imtihana yeni başlayanların (yani ben ) hayalini kurarken sigara yakışını, sakin ama derin içine çekip üfleyişini hayal ediyorum.
Kısacası yer kaplıyorsun artık içimde
Tahminimden fazla ve hızlı
O yüzden korkuyorum. Bir süre sonra ben daha da bağlanırsam ve sen birinin yerine koymaya çalışıp uyduramadığında çok geç olmasın vazgeçmek için