• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kara Yazı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ExeLans06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sen aklıma gelince her şey gülümserdi.

Geçmişin keşkeleri ve geleceğin endişeleri şu anımızı çalan iki hırsızdır.

sevgilim sadece bir cümlem var sana karşı,
kalbim eski fabrika ve yok artık o çalışanlar.

Yaşadıklarımdan dolayı şüpheci davranıyorum çoğu kez. Emin olduğum zamanlarda bile kendimle çelişiyorum düşüncelerimde. Şimdi seni suçladığımı düşünerek değil, yaralarımdan deşilmemek için yazdığımı bil…

Aklım bulanık hayata karşı… Net değil düşüncelerim, istediklerim, yaptıklarım ve yapacaklarım… Hedefim yok, amacım yok… Günü yaşıyorum işte, ertesi güne Allah kerim diyerek.

Şimdi sen girdin hayatıma. Birden oldu, hızlı oldu ama iyi mi kötü mü bilemiyorum. Hesaplayamıyorum. Akıl erdiremiyorum. Dedim ya bulanığım… Buna rağmen tek emin olduğum şey sana nedensiz, sebepsiz güvenişim…

Dedim ya yaralarım var henüz kapatamadığım… İçimi kapadım her şeye ve herkese uzun zaman önce. Yalnızım. Evde, işte, sokakta… Herkesi çıkardım hayatımdan. Çok gerekmedikçe ailemle, arkadaşlarımla görüşmedim. Soyutladım kendimi. Kabuğuma çekilip yaralarımla oynadım. Kabuk bağladıkça kanattım. İyileşmelerine izin vermedim. İyileşmek istemedim. Unutmak istemedim. Unutursam affederim çünkü. Ve ben çok unutkanım… Unuttuğumda geriye dönük silik birkaç anı kalıyor. Nasıl yapıyor beynim bilmiyorum ama belleğim gereksiz acıları ve hatıraları siliyor. Sonrasında unuttuğum için geri dönüşler ve yaşananlar tekrar ediliyor. Ve ben unutmamak için direniyorum.

Yazılarının çoğunu okudum. Öyle yazmışsın ki hayatına alacağın her kadın görevini tamamlayıp yoluna devam edecek. Sen sadece bir kadın için beklilerle, keşkelerle yaşayacaksın. Kimseyi onun boşluğuna uyduramıyorsun. O kadınla gelen her kadını kıyaslıyorsun bilerek ya da bilmeyerek. Ben giden ve unutulmamış bir kadının yaşanmamış masalına uydurulmak istemiyorum. Ben seninle olacaksa temize çekilmiş bir hayat istiyorum.

Demem o ki, sen de yaralısın. Halden anlarsın adam. Eğer yaralarını kapatmaya çalışmak için benimleysen bunu bana yapma. Ben bir yıkıntı daha kaldıramam. Gücüm yok.

Sen anlarsın beni …

Ben farkında olmadan bağlanıyorum sana. Özlüyorum. Düşünüyorum. Sesini hatırlamaya çalışıyorum.

Hayal ediyorum ellerini, benim ellerimle nasıl gözüküyor diye. Elimi tuttuğunu düşündüğümde bile kalbimde kuşlar uçuşuyor J

Hayal ediyorum gülümsemeni, dudaklarından çıkan “Hatun” sesinden sonra gelecek cümleyi.

Hayal ediyorum bakışını, gözlerinde başkasını görürsem diye korkuyorum…

Sana sarıldığımda bana bütün bu düşünceleri unutturacak kokunu merak ediyorum. Acaba huzur kokunda mı?

Akşamları yorgun eve dönüşünü hayal ediyorum. Anahtarınla kapıyı açıp anahtarı koltuğun üstüne fırlatışını…

O koltuğa uzanıp tüm sıkıntıların, yorgunlukların, uykusuzlukların, özlemlerin, unutulmayanların, seninle imtihana yeni başlayanların (yani ben ) hayalini kurarken sigara yakışını, sakin ama derin içine çekip üfleyişini hayal ediyorum.

Kısacası yer kaplıyorsun artık içimde… Tahminimden fazla ve hızlı… O yüzden korkuyorum. Bir süre sonra ben daha da bağlanırsam ve sen birinin yerine koymaya çalışıp uyduramadığında çok geç olmasın vazgeçmek için…

tumblr_mttrg3etiK1shy5x5o1_500.jpg

Senden çok uzaklarda değilim görmesini bilen gözlerin bakışındayım.

Belki sana senden daha yakın bir yerde çarpan kalbin atışındayım..

Cesareti yokmuş gibi mecbur susanLardan mısın
Uçmak zor mu senin için yürümeye biLe korkanLardan mısın

Aşk yok mu sence sevişmek herkesLe aynı mı sence
KaLp yok mu sende hayata üşenenLerden misin sen de
İster kırıLıp döküLüLeLim ister yok oLup diriLeLim

Ah benim örselenmiş incinmiş karanfilim
Bir sessiz çığlık gibi
Kırmızı masum narin
Bu ürkek bu al duruş
Söyle neden bu vazgeçiş
Ne oldu ümitlerine
Bu ne keder bu ne iç çekiş

Sanki özgürlük kadar güzelsin
Sevgi kadar özgür
O güzel başını uzat göklere
Gül güneşlere gül
Kırılma küsme sen yine bir şiir yaz
Çok değil inan az kaldı az
Bu kadar erken susma biraz bekle
Ağlama ağlama gül biraz

Ölüm kendinden önce bana yalnızlığını yolladı.

Aşk"ı sözlere sığdırmaya çalışıyordum...

Kan revan içinde düğümlendi cümlelerim.

Meğer aşk semâsına sükutla çıkılırmış!..

"Aşk"; bir "Hû" ileufacık gönüle doluşurmuş.

Bazı şeyler çabuk biter. Sigara çay uyku, sevdiğin şarkı, hep çabuk biter. Hızlı yaşarsan ömür, çok seversen aşk çabuk biter.

Herkesin bir umudu vardır,
Bir savaşı,
Bir kaybedişi.
Bir acısı,
Bir yalnızlığı,
Bir hüznü.
Çünkü herkesin bir gideni vardır,
içinden bir türlü uğurlayamadığı.

"Mesele o cizilen cerceve degilmis, mesele o cercevenin icine hangi resmi koydugunmus." (Ask Tesadufleri Sever)"​

seytanin yarattigi bir gokkusagi gibidir kiskanclik... Kendini tutsak, kiskandigini ozgur gorursun. - Ahmet Altan​

Geri