Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kesme Muhallebi

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    33,186
  • MFC Puanı
    67,306
  • MFC Seviyesi

Kesme Muhallebi Tarifi



1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
1 adet çikolata sosu


Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin. Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın. Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün. Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın. Kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin. Streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin.

 

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    25 May 2016
  • Mesajlar
    5,361
  • MFC Puanı
    2,803
  • MFC Seviyesi

Oh oh oh :sigara
 
Üst Alt