• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kilis Tava nasıl yapılır? İşte MasterChef'te yapılan Kilis Tava tarifi ve malzemeleri

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650

MasterChef'in yeni bölümünde yapılan Kilis tava yemeği vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Kilis mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan Kilis Tava tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Peki bir tava kebabı çeşidi olan Kilis Tava nasıl yapılır? İşte MasterChef'te yapılan Kilis Tava tarifi ve malzemeleri...



Malzemeler

500 gram kuzu kıyma 1 adet soğan(ince kıyılmış) 1 adet kapya biber (ince kıyılmış) 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet domates (ince kıyılmış, çekirdekleri çıkarılmış) 4 adet yeşilbiber (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kimyon 2 adet patlıcan (şerit olarak doğranmış ve de tuzlu suda beklemiş) 1 yemek kaşığı domates salçası 1,5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Öncelikle kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine patlıcan hariç bütün diğer malzemeleri ekleyin. Kasede bulunan tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun. Yoğrulmuş olan kıymayı streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. İnce ve uzun şekilde dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bir müddet bekletin ve ardından kurulayın. Bir tepsinin ya da borcamın dibini yağladıktan sonra, üzerine dilimlenmiş patlıcanları dizin.

Hazırladığınız patlıcanların üzerine hafiften tuz gezdirin. Dinlenmiş kıymayı patlıcanların üzerine düzgün bir biçimde yayın. Kıymaya üçgen porsiyonlar şeklinde bıçakla iz verin ve üzerine de biber ve domateslerle farklı süslemeler yapın. Daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Yemeğinizi sıcak şekilde servis edebilirsiniz.
 

eiSy

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
27 Mar 2021
Konular
1,067
Mesajlar
4,524
MFC Puanı
37,500
Biri yapsada yesek. :D ?
 
Üst