• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Uzun süredir diyet yapmana rağmen kilo veremiyor musun, ve hatta tam tersi kilo almaya mı başladın? Bu bir tesadüf değil, Dr Mehmet Öz'ün anketlerinden elde edilen sonuçlarla işte kilo verememenizin 10 nedeni.





O diyet aradığın diyet değil.

Malesef her gördüğümüz diyet bize yaramıyor. Herkeste çok işe yarayan formüller, size uygun olmayabilir. Bu yüzden yanlış diyetlerde sıkışıp kalacağınıza doğru diyet için en güvenilir formül olan diyetisyene başvurun.



Uyku Problemi

Düzenli uyku rutininiz yoksa bu sizin kilo vermenize engel olabilir ve hatta kilo bile aldırabilir. Çözüm olarak kendinize uyacağınız uyku programı yapın ve buna uyun. Düzenli uykunun tek getirisi bu da değil, ayrıca uyku saatleriniz düzenli olunca çok daha hızlı uyuyakalıp, daha kolay uyanıyorsunuz.



Tabak Sorunsalı

Tabağının çok büyük olma ihtimalini hiç düşündün mü? Her zaman tabağını doldurup, sonra doyduğun halde tabağını bitirmek zorunda hissetmen, kendine yaptığın en büyük kötülük. Bu yüzden ya tabağını ya da porsiyonlarını küçültmeye git!



Fazla Şeker Tüketimi

Şekeri hayatından tamamen çıkartmak gerçekten çok zor olsa da şeker en büyük düşmanın. Şeker sadece boş kalori eklemekle kalmıyor, beyinde uyuşturucuların etkilediği yeri aktive ediyor, yani saatler sonra yine canın şeker istiyor.
Bundan kaçınmak için en pratik çözüm, sabah erkenden protein tüketmek, bu tatlı krizlerini minimalize edecek.



Diyetini Aldatma

Diyet yapanların bir gün izin günü olur genelde, bu hakkı hafta sonu restoranlarda kullananlar fazlasıyla var. Bunu yaparken aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Tüm yemeği yemek yerine, yemeğin yarısını ev için paketlemerini rica edin.
Diyetinizi aldatırken bile ona sadık kalın, eve döndüğünüzde bunu küçük bir kaçamak olduğundan emin olun ve yolunuza devam edin.



Hız Sınırı

Hızlı yemek yediğinde, beyninin vücuduna ‘’yeter, ben doydum’’ sinyalini göndermek için vakti kalmıyor. Bu yüzden sakin ol, arkandan atlı kovalamıyor. Ne kadar aç olursan ol, yemek karşında ve onu sindire sindire yemelisin.
Çözüm olarak her lokmayı yedikten sonra çatalını bırak, ya da en az 50 kez çiğnediğinden emin ol ya da kullanmadığın elinle yemek yemeyi dene.



Stres

Suç bazen sende değil, stres hormonunda olabilir. Stres hormonun sana zorla yemek yedirdiği biyolojik olarak kanıtlanmıştır. Peki bu konuda ne yapabilirsin?
Stresinle başa çıkacak meditasyon gibi egzersizler bulmalısın, bunu yalnızca kilo vermek için hayat kaliteni yükseltmek için bile yapabilirsin.



Doğru Yağları Yeterince Tüketmemek

Yağ denince akla ilk kötü bir şey gelmesinin sebebi, büyük ihtimalle doğru yağlarla tanışmaman. Vücudun protein karbonhidrat gibi yağı da yeterince alması lazım, bu demek değil ki sağlıksız beslenmelisin. Tekli ve çoklu doymamış yağlar, senin doymana yardım ediyor ve yağın enerjiye dönüşmesini sağlıyor.
Zeytinyağı, avokado gibi tekli doymamış yağlar ve omega 3 zengini yani çoklu doymamış yağ olan somon, uskumru gibi sağlıklı yağlar tükettiğine emin ol.



Doğru Karbonhidratları Yeterince Tüketmemek

Her karbonhidrat kötü değildir! Yağ durumunda söz konusu olduğu gibi sağlıklı, vücuda yarayan karbonhidratlar da vardır. Dayanıklı nişasta, sana kilo vermende bile yardımcı olacak. Zor sindirildiği için daha uzun süre seni tok tutan mucizevi karbonhidratlar, diyetinin olmazsa olmazına dönüşmeli.



Birtakım Sağlıklı Bakteriler

Bakteri kulağa hoş gelmeyen bir şey olsa da bağırsak bakterileri aslında sandığınız kadar kötü değiller. Mikrobikler sağlığında, kolesterol seviyende, kilonda ve hatta belinizin kaç cm olduğunda bile önemli bir rol oynuyor. Ve burada çeşitlilik işin anahtarı, çünkü her bakterinin farklı bir görevi vardır.
Çözüm olarak probiyotik almalısın ve mayalanmış gıdalar tüketmelisin. Bu ikisi de sağlıklı bakterilerin mikrobiklerinde üremesine yardım edecek.
 
Üst