OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
yarım kg kemikli koyun eti
yarım kg kıyma
1 çay bardağı haşlanmış nohut
4 tane patates
yarım su bardağı kuru erik
2 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, nane
Hazırlanışı
Doğranmış kemikli koyun etini az suda suyu çekilene kadar haşlayın. Salçayı ilave ederek hafif kavurun. Üzerine 1 litre su ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave ederek kaynamaya koyun. Bu arada soğanları rendeleyip kıyma ile yoğurun. Yumurta büyüklüyünde hazırladığınız köfteleri kaynamakda olan suya atın. 5 dakika kadar orta ateşte kaynadıkdan sonra nohutu ve eriği ilave ederek 10 dakika daha kaynatın. Son olarak dörde böldüğünüz patatesleri, karabiberi ilave ederek patatesler pişene kadar kaynatın. Tabaklara koyub üzerine kuru nane serperek servis yapın. Afiyet olsun.
yarım kg kemikli koyun eti
yarım kg kıyma
1 çay bardağı haşlanmış nohut
4 tane patates
yarım su bardağı kuru erik
2 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, nane
Hazırlanışı
Doğranmış kemikli koyun etini az suda suyu çekilene kadar haşlayın. Salçayı ilave ederek hafif kavurun. Üzerine 1 litre su ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave ederek kaynamaya koyun. Bu arada soğanları rendeleyip kıyma ile yoğurun. Yumurta büyüklüyünde hazırladığınız köfteleri kaynamakda olan suya atın. 5 dakika kadar orta ateşte kaynadıkdan sonra nohutu ve eriği ilave ederek 10 dakika daha kaynatın. Son olarak dörde böldüğünüz patatesleri, karabiberi ilave ederek patatesler pişene kadar kaynatın. Tabaklara koyub üzerine kuru nane serperek servis yapın. Afiyet olsun.