Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kumbursiye Çorbası l Hatay Yöresinden

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,142
  • MFC Puanı
    151
  • MFC Seviyesi



Malzeme Listesi

750 gr iri kuşbaşı dana eti
100 gr tereyağı
1/2 kg arpacık soğan
1 kase nohut
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt ya da süzme yoğurt
1 yemek kaşığı nane
göz kararı kurutulmuş acı kırmızı biber

Hazırlanışı

Adım 1

Dana eti kendi suyunda kavrulur. Suyunu çekmeye başlayan ete büyük bir kaşık tereyağı eklenir.

Adım 2

Ardından soyulan arpacık soğanlar bütün olarak sarımsaklar ise kesilerek tencereye atılır.

Adım 3

Tencereye bir bardak su ve tuzu serpilir, pişmeye bırakılır. Bu arada önceden haşlanmış nohut dökülür.

Adım 4

Son olarak tencereye et suyuyla yumuşayan tuzlu yoğurt eklenir. Nane ve kırmızı acı biberleri eklendikten sonra, karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
 
Üst Alt