OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41

Malzeme Listesi
750 gr iri kuşbaşı dana eti
100 gr tereyağı
1/2 kg arpacık soğan
1 kase nohut
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt ya da süzme yoğurt
1 yemek kaşığı nane
göz kararı kurutulmuş acı kırmızı biber
Hazırlanışı
Adım 1
Dana eti kendi suyunda kavrulur. Suyunu çekmeye başlayan ete büyük bir kaşık tereyağı eklenir.
Adım 2
Ardından soyulan arpacık soğanlar bütün olarak sarımsaklar ise kesilerek tencereye atılır.
Adım 3
Tencereye bir bardak su ve tuzu serpilir, pişmeye bırakılır. Bu arada önceden haşlanmış nohut dökülür.
Adım 4
Son olarak tencereye et suyuyla yumuşayan tuzlu yoğurt eklenir. Nane ve kırmızı acı biberleri eklendikten sonra, karıştırılarak pişirmeye devam edilir.