• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Limon Yağı Faydaları

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Limon yağı bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini içerdiği için özellikle yağlı ciltlerde kullanılması önerilmektedir. Fazla yağ salınımını limon yağı engellemektedir. Sivilce oluşumunu engeller. Selülit bakımlarında da karışımlarınızın içine limon yağı kattığınız taktirde hem dolaşımınız hızlanmış olur hem de fazla yağ salınımı ortadan kalkmış olur. Sağlık içinde kullanılabilir. Ateş düşürücü olarak evde herhangi bir ilaç yokken cilde uygulandığı zaman ateş düşürücü etkiside vardır. Hatta saf limon yağı bulunabilirse gerçekten soğuk sızma elde edilmiş bir saf limon yağı diş beyazlatmada çok etkilidir. Uzun süre kullanıldığında açık renk saçlarda güneşte saçın rengini açtığıda tespit edilmiştir. Ama arkasından bir besleyici bakım yapmaktada fayda var.
Sivilce varsa eğer ciltte bir pamuğun üzerine limon yağını sürerek cilde kompres yaparak uygulamakta fayda var. Çünkü yağı ciltte bırakmamak gerekiyor. Selülit için kullanmayı arzu ediyorsanız birkaç değişik şekilde kullanabilirsiniz. Eğer küvetinizi dolduruyorsanız içine birkaç damla limon suyu damlatabilirsiniz. Dolaşımınızı hızlandırmada etkisi olucaktır. Selülit için zeytinyağı, portakal yağı, zencefil yağının içine ölçeğinizin 1/4'ü kadar limon yağı ekleyebilirsiniz. Aşağıdan yukarıya uygulayabilirsiniz cildinize. Saçlar içinde canlılık ve parlaklık vericektir.​
 
Üst