Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mandalina Kremalı Tart Tarifi

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,142
  • MFC Puanı
    151
  • MFC Seviyesi

MANDALİNA KREMALI TART MALZEMELERİ/HAMURU İÇİN

250 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Mandalinalı krema

5 mandalinanın suyu
4 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
250 gr tereyağı
Süslemek için

200 ml krema
MANDALİNA KREMALI TART NASIL YAPILIR

Mandalina kremalı tart: Mandalinalı krema için, mandalinaların kabuklarını çok ince rendeleyin ve sularını sıkın. Büyük bir sos tenceresine, yumurta sarılarını alın ve bir çırpıcı ile hafifçe çırpın.

Ardından tereyağı hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Mandalina kabuklarını da ekleyerek karıştırın. Göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin.

Tereyağı eridikten sonra ocağı kapatın ve 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın. Kremayı ocaktan alıp soğutun. Tart hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız küçük tart kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde yayın.

Tabanlarını çatalla delin. Kabarmaması için üzerlerine birer parça yağlı kağıt yerleştirin. Bakliyat serpin. önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. üzerlerindeki malzemeleri kaldırın.

10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra üzerine mandalinalı kremayı paylaştırın. çırpılmış krema ve mandalina dilimleriyle süsleyip servis yapın. Mandalina kremalı tart artık hazır, afiyet olsun.
 
Üst Alt