• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mayonezli Soğuk Balık

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
MALZEMELER
350-400 gr ağırlığında beyaz etli balık (levrek dil balığı mezgit olabilir)
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kutu konserve (garnitür)
6 yemek kaşığı mayonez ve 1 çay bardağı balık suyu

Süsleme için:
7-8 adet kornişon turşu veya 2-3 adet salatalık turşusu
7-8 adet yeşil veya siyah zeytin
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Önce beyaz etli balığımızı parçalara bölüp bir tencereye yerleştirelim. İsterseniz ?fileto? edilmiş yani kemiği ve kılçıkları temizlenerek küçük parçalara bölünmüş şekilde de satın alabilirsiniz. Hem size kolaylık sağlamış olur. Bu arada kuru soğanı ayıklayıp ikiye bölelim ve balıkların üzerine yerleştirelim. Tuz ve karabiberi serpiştirerek balıkların üstüne çıkacak kadar su ekleyerek ocağın üzerine oturtalım.
Balıklar iyice yumuşayıp pişince ocaktan indirelim. Soğumasını bekleyip süzdürelim. Sonra da balıkları çok ufak ufak didikleyerek derin bir kasenin içine dolduralım. İçine suyunu süzdürdüğümüz garnitür konservesini ekleyelim. Şimdi de mayonezle bir çay bardağı balık suyunu ilave edip bütün malzemeleri karıştıralım. Sıra geldi güzel bir servis tabağına tüm bu karışımı aktarmaya. Hatta varsa balık şeklinde bir tabakta çok şık durur.
Öte yandan da turşularımızı uzunlamasına dilimleyelim zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Artık garnitürü balığımızın üstüne bu dekor malzemeleriyle süsleyebilirsiniz. Kıyılmış maydanozla balığın kenarlarına bir şerit şeklinde gezdirelim. Ama servise sunmadan önce buzdolabında 1-2 saat bekletebilirsiniz. Bir balık sofrasına uygun bir meze olabileceği gibi bir giriş yemeği olarak da düşünebilirsiniz. Bu arada balık suyuna pirinç salarak biraz da domates rendesiyle leziz bir balık çorbası yapabilirsiniz.
 
Üst