Merhaba,
Arkadaşlar vBulletin sisteminden Xenforo sistemine geçişimiz sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiştir.
Bazı gelen sorular;
Veri kaybı oldu mu?
Cevap: hayır taşıma ve geçiş esnasında hiç bir veri kaybımız olmadı.
Konular ve mesajlar hiç silindi mi?
Cevap: Geri dönüşüm kutusu(çöp kutusu) dışında (bunuda geçiş öncesi bizzat ben sildim geçişte hiçbir işimize yaramayacaktı çünkü)forumda aktif hiçbir konu ve mesaj silinmedi.
Konu ve mesajlarım sayısı azalmış?
Cevap: Geri dönüşüm kutusundaki bütün mesaj ve konular silindiği için geri dönüşüm kutusuna taşınmış mesajlar ve konularınız bu sayıyı güncelleme ile azaltacaktır.
vBulletinde linkler farklıydı, burada farklı bu google'da sorun yaratmaz mı?
Cevap: Hayır. Bazı ayarlamalar ile google'da index alan bütün linklerimiz doğru bir şekilde görüntülenmektedir.
vBulletin'deyken youtube, seslenme gibi bbcode'ler buradada geçerli mi?
Cevap: Evet. vBulletin'de bbcode ile oynattığımız youtube videolarımızı ve seslenme etiketlerimizi bazı sql komutları ile olduğu gibi buraya aktardık. Görüntülemelerde bir problem şu anda yaşanmıyor. Yine aynı şekilde @kullanıcıadı şeklinde seslenmeler yapabilirsiniz. Youtube video ekleme ile ilgili bir konu açıp o konudan nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler aktaracağım.
- Çok daha canlı, teknoloji odaklı ve hızlı bir foruma kavuştuk.
- vBulletindeki smile grupları daha düzenli bir şekilde buraya entegre edilmiş ve kategori şeklinde ayrılmıştır. Mesaj yazma alanında ifadeler alanından inceleyebilirsiniz.
- Forum sitemiz aynı artık %100 mobil uyumludur. Mobil görünümüne de yavaş yavaş alışmanızı temenni ediyorum çünkü artık devir mobil devri : )
- Mobil görünüm dışında ilerleyen günlerdeTapatalk kullanan kullanıcılarımız içinde Tapatalk tekrardan aktif olacaktır.
- Daha işlevsel bir bildirim sistemi kullanımınıza sunulmuştur.
- Daha işlevsel bir DM yani Özel Mesaj sistemi kullanımınıza sunulmuştur. İlerleyen günlerde tek sayfada (whatsaap'daki gibi) bir mesajlaşma sistemine geçeceğiz. Böylelikle tek sayfa üzerinden whatsapta mesajlaşıyormuş gibi özel mesaj/DM'leşebilirsiniz.
Daha bir çok yenilik ve özellik kullanımınıza sunulmuş olup ilerleyen günlerde özellikleri nasıl kullanacağınız ile ilgili resimli bilgilendirme konuları açacağım.
Sizlerin sormak istediği veya aklınızda takılan/kafanızı karıştıran her ne varsa konu altından yazabilir sohbet tadında fikir alışverişi yapabiliriz.
Megaforumu hep birlikte bu yeni sistem ile en yükseğe çıkaracağız. Desteklerinizi esirgemeyeceğinizi umut ederek hayırlı olmasını diliyorum.
Unutmayın, herşey sizler için