Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Megaforum.com Teknik Gelişmeler

Yeni sistemi beğendiniz mi?

• Evet

Kullanılan: 14 100.0%
  • Hayır

Kullanılan: 0 0.0%
  • Çok karışık

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,247
Merhaba,

Bu başlık altında;
https://megaforum.com/konu/forum-bakim-duyurulari.524930/
ilgili linkte paylaşılan saatler içerisinde yapılan bakım duyurularının sonuçlarını ve bunun dışında kalan forum ile ilgili teknik gelişmeleri bildireceğim.

Konu Kilitli Konu olarak kalacaktır. Sadece teknik bilgilendirmeler yapılacaktır.

İstek, öneri ve şikayetleriniz için lütfen bu bağlantıyı kullanınız => İstek, Öneri, Şikayet

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,247
Merhaba,

Arkadaşlar vBulletin sisteminden Xenforo sistemine geçişimiz sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiştir.

Bazı gelen sorular;

Veri kaybı oldu mu?
Cevap: hayır taşıma ve geçiş esnasında hiç bir veri kaybımız olmadı.

Konular ve mesajlar hiç silindi mi?
Cevap: Geri dönüşüm kutusu(çöp kutusu) dışında (bunuda geçiş öncesi bizzat ben sildim geçişte hiçbir işimize yaramayacaktı çünkü)forumda aktif hiçbir konu ve mesaj silinmedi.

Konu ve mesajlarım sayısı azalmış?
Cevap: Geri dönüşüm kutusundaki bütün mesaj ve konular silindiği için geri dönüşüm kutusuna taşınmış mesajlar ve konularınız bu sayıyı güncelleme ile azaltacaktır.

vBulletinde linkler farklıydı, burada farklı bu google'da sorun yaratmaz mı?
Cevap: Hayır. Bazı ayarlamalar ile google'da index alan bütün linklerimiz doğru bir şekilde görüntülenmektedir.

vBulletin'deyken youtube, seslenme gibi bbcode'ler buradada geçerli mi?
Cevap: Evet. vBulletin'de bbcode ile oynattığımız youtube videolarımızı ve seslenme etiketlerimizi bazı sql komutları ile olduğu gibi buraya aktardık. Görüntülemelerde bir problem şu anda yaşanmıyor. Yine aynı şekilde @kullanıcıadı şeklinde seslenmeler yapabilirsiniz. Youtube video ekleme ile ilgili bir konu açıp o konudan nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler aktaracağım.

- Çok daha canlı, teknoloji odaklı ve hızlı bir foruma kavuştuk.
- vBulletindeki smile grupları daha düzenli bir şekilde buraya entegre edilmiş ve kategori şeklinde ayrılmıştır. Mesaj yazma alanında ifadeler alanından inceleyebilirsiniz.
- Forum sitemiz aynı artık %100 mobil uyumludur. Mobil görünümüne de yavaş yavaş alışmanızı temenni ediyorum çünkü artık devir mobil devri : )
- Mobil görünüm dışında ilerleyen günlerdeTapatalk kullanan kullanıcılarımız içinde Tapatalk tekrardan aktif olacaktır.
- Daha işlevsel bir bildirim sistemi kullanımınıza sunulmuştur.
- Daha işlevsel bir DM yani Özel Mesaj sistemi kullanımınıza sunulmuştur. İlerleyen günlerde tek sayfada (whatsaap'daki gibi) bir mesajlaşma sistemine geçeceğiz. Böylelikle tek sayfa üzerinden whatsapta mesajlaşıyormuş gibi özel mesaj/DM'leşebilirsiniz.

Daha bir çok yenilik ve özellik kullanımınıza sunulmuş olup ilerleyen günlerde özellikleri nasıl kullanacağınız ile ilgili resimli bilgilendirme konuları açacağım.

Sizlerin sormak istediği veya aklınızda takılan/kafanızı karıştıran her ne varsa konu altından yazabilir sohbet tadında fikir alışverişi yapabiliriz.

Megaforumu hep birlikte bu yeni sistem ile en yükseğe çıkaracağız. Desteklerinizi esirgemeyeceğinizi umut ederek hayırlı olmasını diliyorum.

Unutmayın, herşey sizler için :thumbsup:

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    165,853
ilk başta alışkın olumadığı için arkadaşlar zorlanabilirsiniz fakat daha stabil ve sorun vermeyn bir sistem emin olabilirsiniz yoksa 20 gündür uğraşılıyor dahada burak eksikleri gidermeye çalışıyor onunda ellerine sağlık ve hala bitmedi. mobil temasında alt katagroiler görünmeyecektir malesef xenforo bu şekilde , pc gibi görmek isteyen arkadaşlar puffin tarayıcı uygulamasını indirip ayarlarından masa üstü görünümü a deyim tüm sitelere burası dahil pc den giriyormuş gibi görebilir, şimdiden anlayışınız ve yanımızda olduğunuz için teşekkürler:a-(130):

PeriKızı

Moderatör
  • MFC Puanı
    26,944
Bu geçiş sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.Şahsen ben beğendim.Bu yeni sistemin daha da geliştirileceğine inanıyorum.Sorun çıkmayacağını umarak herkese keyifli forumlar dilerim:)

SoN_BaRoN

Nikic SoN_BaRoN
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    267
Aslında Bende Vbulletinden Sıkılmıştım Değişiklik Şartmış Demekki Yeni Tasarım Güzel İlerde Dahada Güzel Olacak İnşallah

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    3,016
Bence Çok güzel oldu inovasyon herzaman iyidir. Umarım daha güzel yerlerde oluruz.

Emeği geçen herkese teşekkürler

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,247
Merhaba,

Arkadaşlar xenforoya geçişimiz sonrası bir çok özelliği bilmiyorsunuz veya kullanamıyorsunuz.
Yeni eklenen özellikler ve var olan özellikleri nasıl kullanacağınızı gerek resimler ile gereksede detaylı açıklamalar ile bu konu altında sizlere anlatacağım.

Forum kullanımı ile ilgili çok faydalı bir konu olacak bu yüzden her gün takip etmenizi öneririm.

Konu yoruma kapalıdır, lütfen beğen butonunu kullanınız..

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,247
Profilinizi ziyaret edenler,

vBulletinde olup xenforoda olmaması üzücü bir durum fakat biz bunu eklenti ile çözüp CSS ile güzel bir görünüm elde ettik.

Profillerinizde profilinizi kimlerin ziyaret ettiğini ve toplamda ne kadar ziyaret edilmişsiniz sayı olarak görebilirsiniz.

ziyaret-sayisi.png

BoluBeyi

Hepinizin Canı Cennete ..!
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,437
Öncelikle emeğine saglık burak. Konunun içerisine girdiğimizde ilk sayfadan başlıyor. son mesaj dediğimizde yine son sayfaya atmıyor.

Ufak tefek aksaklıkları bildirirsek sanada yardımcı olacağımızı düşünüyorum. Kolay gelsin şimdiden

Herkül

Canım Dedem
Admin
  • MFC Puanı
    62,286
Öncelikle emeğine saglık burak. Konunun içerisine girdiğimizde ilk sayfadan başlıyor. son mesaj dediğimizde yine son sayfaya atmıyor.

Ufak tefek aksaklıkları bildirirsek sanada yardımcı olacağımızı düşünüyorum. Kolay gelsin şimdiden

İlginize çok teşekkürler,
Xenfore özelliği gereği Vbulletin'den biraz farklı çalışıyor, Direkt konu ismine tıklandığında ilk mesaja gider , ama konu satırının sonundaki zamana tıkladığınızda son mesaja gider. Yani son mesaja gitmek isterseniz satır sonundaki zamana tıklamanız gerekli.

İstediğiniz işlem Eklenti ile ileride yapılabilir....

O2vZSN.png

6WP6eY.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt