• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Muhammed aleyhisselâma tâbi' olmak

Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
Muhammed aleyhisselâma tâbi' olmak, O'nun gittiği yolda yürümektir. O'nun yolu, Kur'ân-ı kerîmin gösterdiği yoldur. Bu yola "Dîn-i İslâm" denir. O'na uymak için, önce îmân etmek, sonra müslümanlığı iyice öğrenmek, farzları yapmak, haramlardan kaçınmak, daha sonra sünnetleri yapıp mekruhlardan kaçınmak lâzımdır. Bunlardan sonra, mubahlarda da O'na uymağa çalışmalıdır.

Peygamberimize uymak, saadet kapısından içeri girmek demektir. Allahü teâlâ, dünyadaki bütün insanları saadete davet için, Muhammed "aleyhisselamı" gönderdi. İki cihan saadetine kavuşmak, ancak ve yalnız, dünya ve ahiretin efendisi olan Muhammed "aleyhisselâma" tâbi olmağa bağlıdır. O'na uymanın ufak bir zerresi bütün dünya ni'metlerinden ve ahiret saadetlerinden kat kat üstündür. İnsanlık şerefi ve meziyeti, O'na tâbi' olmaktadır.

Resûlullaha "sallallahü aleyhi vesellem" uymak için, Müslümanların dört mezhepten birine uymaları şarttır. Hak olan dört mezhebin hepsi "Ehl-i Sünnet Vel Cemaat" itikadında olup îmânlarında, inaçlarında hiç ayrılık yoktur. Çünkü Allahü teâlâ, bütün müslümanların aynı îmânda birleşmelerini ve birbirleriyle sevişmelerini emretmiştir.
 
Üst