• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Muhlama (Kuymak) Tarifi'nin Malzemeleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

Muhlama (Kuymak) Tarifi'nin Malzemeleri​

  • 3 yemek kaşığı tereyağı ( dolu dolu )
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su ve süt karışımı
  • 1. 5 veya 2 su bardağı eriyen peynir

Muhlama (Kuymak) Tarifi'nin Yapılışı​

.Mıhlamada en önemli olay, tereyağında kavrulan mısırın iyice kavrulmasıdır ki, olay burda kopar zaten. Bu önemli bir püf noktasıdır. Trabzon da Kuymak diye bilinen bu tarif paylaşılamıyor gerçekten. Bilenler bilir bu lezzeti. Mıhlamanın kıtırı da var sanırım, tavanın dibine yapışanlar. Bu kasıtlı yapılan bir şeydir. Meğersem ne güzel şeymiş. O dipte kalan yeri kazıtıp tadına varmak için kavga bile çıktığı görülmüştür :) Aklıma gelmişken ekmek bu tarifte çok önemlidir. Ne tür lokantada ( lüks, öğrenci, vs. ) olunursa olunsun, ekmeği o tereyağına banmadan yemek, mıhlamaya hakaret sayarım :) Keşke herkese, taze köy ekmeğini batırıp yemek nasip olsa. Karadeniz’in en bandırgan yemeği çünkü :) Bir yerde okumuştum. Şöyle yazıyordu. Karadeniz li bir ailede mıhlamayı yapabilmek artık “kadın” olunduğunun ispatıdır. Evin büyükleri oturur “çömez kadının ” yaptığı mıhlamayı yer ve notunu verir. Sınavı geçerse artık gerçek bir kadındır ve ona mutfak emanet edilebilir. ” Kalır ” ya da ” umut var ” diye değerlendirilirdi :) Mıhlama yiyin mıhlama. Pişman olmazsınız.

  1. Tereyağını tavaya alıp kızdırın. Fokurdayana kadar eritin.
  2. Mısır ununu ekleyip rengi hafif dönene kadar kavurun.
  3. Ardından su ve süt karışımını, dilerseniz biraz tuz da ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  4. Kaynayınca içine ince dilimlenmiş peyniri atıp ocağın altını iyice kısın.
  5. Kullanacağınız peynirler; Trabzon kolot peyniri, çeçil peyniri, dil peyniri veya kaşar peyniri olabilir. Peyniri iyice eritin.
  6. Tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte çok müdahale etmeden pişirin.
  7. Tereyağı üste çıktıysa mıhlamanız hazır demektir. Afiyet olsun.
 

Orçun

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
30 Kas 2020
Konular
9
Mesajlar
452
MFC Puanı
4,880
ha bunin hasuni unca bizum fadume yapabilur. ^.^
 
Üyelik Tarihi
26 Nis 2020
Konular
17
Mesajlar
173
MFC Puanı
4,260
Mıhlama değil, Muhlama :)

Peynirin ismi de bizde "Kolot"

:)

Bayılırım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst