vioLeta
Özel Üye
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
- Konular
- 946
- Mesajlar
- 1,610
- MFC Puanı
- 540
...
Malzemeler:
- 5-6 adet Haşlanmış Patates
- 1 Tutam Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
İç Harcı İçin:
- 1 Soğan
- 250 Gram Kıyma
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri püre haline getiriyoruz; tuz, karabiber ve maydanoz ekleyip karıştırıyoruz. (Maydanoz arzuya göre)
Soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz, üzerine kıymayıda ekleyip suyunu çekip pişene kadar ocakta bırakıyoruz.
Daha sonra tuzunu ve baharatını ekleyip ocaktan alıyoruz. Patateslerden mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp ortasını çanak şeklinde çukurlaştırıyoruz.
Kıymalı harcımızı tatlı kaşığı ile patateslere eşit miktarda pay ediyoruz..
Daha sonra sarımsaklı yoğurdu üzerlerine döküp tavada erittiğimiz tereyağ ve pulbiber karışımı ile süslüyoruz.
~ Patates Mantısı ~
Malzemeler:
- 5-6 adet Haşlanmış Patates
- 1 Tutam Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
İç Harcı İçin:
- 1 Soğan
- 250 Gram Kıyma
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
- Tereyağ
- Kırmızı toz biber
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri püre haline getiriyoruz; tuz, karabiber ve maydanoz ekleyip karıştırıyoruz. (Maydanoz arzuya göre)
Soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz, üzerine kıymayıda ekleyip suyunu çekip pişene kadar ocakta bırakıyoruz.
Daha sonra tuzunu ve baharatını ekleyip ocaktan alıyoruz. Patateslerden mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp ortasını çanak şeklinde çukurlaştırıyoruz.
Kıymalı harcımızı tatlı kaşığı ile patateslere eşit miktarda pay ediyoruz..
Daha sonra sarımsaklı yoğurdu üzerlerine döküp tavada erittiğimiz tereyağ ve pulbiber karışımı ile süslüyoruz.
~ Afiyet Olsun ~