Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pirinç Kepeği Yağı Faydaları

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,188
  • MFC Puanı
    12,174
  • MFC Seviyesi

Pirinç Kepeği Yağı Fiyatı, Pirinç Kepeği Yağı Nasıl Kullanılır, Pirinç Kepeği Yağı Ne İşe Yarar, Pirinç Kepeği Yağının Cilde Faydaları

Pirinç Kepeği Yağı Faydaları ve Kullanımı
Pirinç Kepeği Yağı: Pirincin dış kabuğundan elde edilir. Kahverengi pirince rengini ve fındığımsı tadını veren pirinç kepeği mükemmel bir tiamin, niasin, vitamin B-6, demir, fosfor, magnezyum, potasyum ve fiber kaynağıdır. Tahıllı yiyecekler ve karışımlar ve vitamin konsantrelerinde kullanılır.

Faydaları: Kandaki kolesterol seviyesini düşürmekte etkilidir. Vücuda gerekli olan kaloriyi sağlayabilir. Kaynatılması ile elde edilen su ishal kesici olarak kullanılabilir. Yüksek tansiyonu ve fazla üre miktarını düşürebildiği, ishali kesebildiği görülmüştür. Gelişmeye yardımcı olabilir, zihin fonksiyonlarına olumlu yönde fayda sağlayabilir. Oksitlenme sonucu oluşan cilt hasarlarını giderebildiği, cildi yumuşatıp ve cilt onarımına yardımcı olabildiği bilinmektedir.

Pirinç Kepeği Yağı Narıl Kullanılır? Masaj ve firiksiyon yöntemiyle kullanılır.
 

Aylince

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2016
  • Mesajlar
    2
  • MFC Puanı
    0
  • MFC Seviyesi

Pirinç Kepeği Yağı

Rice bran oil olarak da bilinen pirinç kepeği yağı yoğun fitoserol ve tokaferol (e vitamini) kaynağıdır. Antioksidan yağlar içerisinde en zengin yağlardan birisidir. Anti-aging özellikleri tüm dünya kadınları tarafından bilinmektedir. Ayrıca squalene açısından oldukça zengindir. Cildin kalojen üretimini artıran bu yağı pürüzsüz yüzleriyle ün salmış Japon kadınları, ciltlerindeki kalojen üretimini arttırmak, cilt rengini açmak (çeşitli kaynaklarda oryzanol melanin pigmentasyonu ilerlemesini engellediği, yani lekeleri engellediği bildirilmiştir), kırışıklıkları gidermek için yüzyıllardır kullanmaktalar.

Pirinç Kepeği Yağı Faydaları

Pirinç kepeği yağı saç ve cilt bakımında oldukça faydalı bir yağdır. Kuru ve yıpranmış boyalı saçların bakımında ve cilt bakımında oldukça faydalı bir yağdır. Pirinç kepeği yağı;

Cilt bakımında oldukça faydalıdır, özellikle güneşe bağlı lekelerde olumlu sonuçları vardır. Ayrıca güneşlenme sonrası iyi bir dinlendirici yağdır.

Saç bakımında boyalı kuru yıpranmış saçlarda oldukça etkilidir. Saçları besleyici özellikleri vardır.

Not: DOA Kozmetikten almanızı tavsiye ederim. Özellikle bu yağda en güvenilir firma.:tanks
 
Üst Alt