• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Pirinç Kepeği Yağı Faydaları

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Pirinç Kepeği Yağı Fiyatı, Pirinç Kepeği Yağı Nasıl Kullanılır, Pirinç Kepeği Yağı Ne İşe Yarar, Pirinç Kepeği Yağının Cilde Faydaları

Pirinç Kepeği Yağı Faydaları ve Kullanımı
Pirinç Kepeği Yağı: Pirincin dış kabuğundan elde edilir. Kahverengi pirince rengini ve fındığımsı tadını veren pirinç kepeği mükemmel bir tiamin, niasin, vitamin B-6, demir, fosfor, magnezyum, potasyum ve fiber kaynağıdır. Tahıllı yiyecekler ve karışımlar ve vitamin konsantrelerinde kullanılır.

Faydaları: Kandaki kolesterol seviyesini düşürmekte etkilidir. Vücuda gerekli olan kaloriyi sağlayabilir. Kaynatılması ile elde edilen su ishal kesici olarak kullanılabilir. Yüksek tansiyonu ve fazla üre miktarını düşürebildiği, ishali kesebildiği görülmüştür. Gelişmeye yardımcı olabilir, zihin fonksiyonlarına olumlu yönde fayda sağlayabilir. Oksitlenme sonucu oluşan cilt hasarlarını giderebildiği, cildi yumuşatıp ve cilt onarımına yardımcı olabildiği bilinmektedir.

Pirinç Kepeği Yağı Narıl Kullanılır? Masaj ve firiksiyon yöntemiyle kullanılır.
 

Aylince

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
29 Eyl 2016
Konular
1
Mesajlar
2
MFC Puanı
0
Pirinç Kepeği Yağı

Rice bran oil olarak da bilinen pirinç kepeği yağı yoğun fitoserol ve tokaferol (e vitamini) kaynağıdır. Antioksidan yağlar içerisinde en zengin yağlardan birisidir. Anti-aging özellikleri tüm dünya kadınları tarafından bilinmektedir. Ayrıca squalene açısından oldukça zengindir. Cildin kalojen üretimini artıran bu yağı pürüzsüz yüzleriyle ün salmış Japon kadınları, ciltlerindeki kalojen üretimini arttırmak, cilt rengini açmak (çeşitli kaynaklarda oryzanol melanin pigmentasyonu ilerlemesini engellediği, yani lekeleri engellediği bildirilmiştir), kırışıklıkları gidermek için yüzyıllardır kullanmaktalar.

Pirinç Kepeği Yağı Faydaları

Pirinç kepeği yağı saç ve cilt bakımında oldukça faydalı bir yağdır. Kuru ve yıpranmış boyalı saçların bakımında ve cilt bakımında oldukça faydalı bir yağdır. Pirinç kepeği yağı;

Cilt bakımında oldukça faydalıdır, özellikle güneşe bağlı lekelerde olumlu sonuçları vardır. Ayrıca güneşlenme sonrası iyi bir dinlendirici yağdır.

Saç bakımında boyalı kuru yıpranmış saçlarda oldukça etkilidir. Saçları besleyici özellikleri vardır.

Not: DOA Kozmetikten almanızı tavsiye ederim. Özellikle bu yağda en güvenilir firma.:tanks
 
Üst