• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Puşkar Böreği

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Hazırlanışı:
Derin bir tavada tavuk kıymasını sıvıyağda 2-3 dakika kavurun. Üzerine küp küp doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Dövülmüş sarmısak, nar ekşisi (veya limon suyu), tuz, karabiber ve kimyon katıp, 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Yufkaları 16 eşit parçaya bölün (üçgen olarak) her bir parçayı hazırladığınız harçtan bir yemek kaşığı koyup, kenarlarını kapatın. Sigara böreği gibi sarın. Hepsini böyle sardıktan sonar kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Bu börekler için yoğurt, kuru fesleğen ve kırmızı toz biberle bir dip sos hazırlayın. Sosu bir kasenin içine koyup, servis tabağının ortasına yerleştirin. Etrafına kızarttığınız börekleri dizerek soğutmadan servis yapın.

Malzemeler :
2 adet hazır yufka 150 gr tavuk kıyması 1 adet iri boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı nar ekşisi (yoksa 1 limon suyu) 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı kimyon Kızartmak için; 1 su bardağı sıvıyağ Sos için: 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen, kırmızı toz biber
 
Üst