• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sağlığınız için renkli yiyin

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Kışın en soğuk günlerinin yaşandığı şu aylardasağlıklı kalabilmemiz için nasıl bir beslenme önerirsiniz? Hangi gıdalara ağırlık vermemiz gerekiyor?


Her mevsimin kendine özgü beslenme stratejileri olmalıdır. Kış gibi hem doğanın hem de bedenin stres altında olduğu zamanlarda bu daha da önem kazanıyor. O nedenle özellikle kışın yiyeceğiniz sebzeleri seçerken çok renkli olanları tercih edin. Sebzeler ne kadar renkli ise besin değerleri de o kadar yüksektir. Günleri değişik renklere ayırın. Bir gün greyfurt mısır golden elma gibi sarı sebze ve meyveler ertesi gün brokoli pırasa ıspanak gibi koyu yeşilleri tüketin. Mümkünse organik gıdalara ağırlık verin.

YOĞURT ÇOK SAĞLIKLI
Yemeklerin yanında bol bol yoğurt yiyin. Çok faydalı bir gıda olan yoğurt; içindeki kalsiyum nedeniyle kemik erimesini önler ve yüksek tansiyon riskini azaltır. Akşam yemeği sonrasındaki lüzumsuz atıştırmalıklardan da uzak durun. Kış gibi hareketin azaldığı iştahın arttığı bir dönemde abur cubur tüketimini kesin.
 
Üst