-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53

Malzemeler
5 kglık kap için;
1 kg kırmızı havuç
60 g nohut (yaklaşık 1 avuç kadar)
80 g bulgur (yaklaşık 2 avuç)
1 çay kaşığı limon tuzu
1 ekmeğin 1/3′ü (3′te 1′i)
Hazırlanışı
Öncelikle tadı damağınıza uygun olacak şekilde içme suyuna tuz karıştırıp eritin. Limon tuzunu da atıp karıştırın. Havuçları yıkayıp 2-3 yerinden tıraşlayın ve bidona atın. Yukarıdaki diğer malzemeleri ekmeğin ortasına doldurup, içine sığacak büyüklükte tülbent parçasının ortasına koyup ağzını iyice bağlayın ve bunu da bidona atın. Hepsi bu kadar.
18-19 gün sonra şalgam suyunuz hazır. Acı suyu ayrıca alınız ve içeceğiniz zaman ekleyiniz. Arada bir altı üstüne gelecek şekilde karıştırın.
Afiyet olsun.