• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sirkede Barbunya Balığı

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
MALZEMELER
1 Kg Barbunya
Un
1 Bardak Sirke(İçine bir çay kaşığı bal eklenip karıştırılmış)
Birkaç Kuru Defne Yaprağı
2-3 Diş Sarımsak
Biberiye
Kırmızı Biber
Kıyılmış Maydanoz
Zeytinyağı
Balık Suyu
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Fırının ısısını 180 dereceye getirin.
Ayıklayıp iyice yıkadığımız maydanozları kurutun. Sapları yapraklarından ayırıp bir kenarda tutun sadece yapraklarını ince ince doğrayın.
Balıkların pullarını kazıyın karaciğer dışında içini temizleyin yıkayıp kurutun. Sarmısakları biraz biberle birlikte kıyın.
Isıya dayanıklı olan ve balıkların kat kat dizilmesini sağlayacak kadar geniş bir kabı biraz yağlayın. Biber ve sarmısakları gelişigüzel serpin üstüne biraz da elinizle koparttığınız birkaç defne yaprağı gezdirin.Onun da üstüne maydanoz sapları taze biberiye dalları birkaç adaçayı yaprağıyla kaplayın.
Biraz zeytinyağı gezdirin tuz biber ekip balık suyu ve sirke dökün.
Kabı sıcak fırına verin balıklara hiç dokunmadan 20 dakika kızarmasını sağlayın. Gerekirse kabın içindeki tiriti arada bir üstlerinde gezdirirsiniz.
Çıkardıktan sonra balıkları servis tabağına dizin suyunu süzün. Elde ettiğiniz bir kaba koyun biraz sirke döküp harlı ateşe oturtun.
 
Üst