Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Size göre namus kavramı nedir ?

Sır

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    44
NAMUS.jpg

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,688

Fazilet dediğin meğer masalmış
Namuslu görünmek kimlere kalmış
Zenginmiş fakirmiş halkmış kralmış
Gördüm ki kimseyi takmadın namus
Hadi yandan:s97::s97::s97::s97::s97::s97:

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Ana, baba, bacı, gardaş verdiğimiz can bizim. :sigara

sessizsakin

Övünmek gibi olmasın, beni annem doğurmuş.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    50
Namus mu :)
Kime göre, neye göre?
Bence namus;kimseyi rahatsız etmeden istediğini yaşamak. Soylenenin aksine :D

erentcolak

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Toplumdaki yanılgının aksine namusun bekaret ile ölçülemeyeceğini, doğruluk, hak, insanlık vb. kavramlarının temeline oturtulduğu takdirde bir anlam ifade edeceğini düşünüyorum. Günlük hayat içerisinde birçok insan görüyoruz, biz şöyle namusluyuz, bizim karımıza kızımıza yan bakanı keseriz vs. dedikten 2 dakika sonra başkalarının eşlerine, kız kardeşlerine ya da kızlarına bakıp, ağızlarının salyalarını akıtıyorlar. Türk kültüründe yıllardan beri yer alan ve derin bir manaya sahip olan namus kavramının ele ayağa düşmesi toplum olarak bizim ayıbımız.

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    3,016
Toplumdaki yanılgının aksine namusun bekaret ile ölçülemeyeceğini, doğruluk, hak, insanlık vb. kavramlarının temeline oturtulduğu takdirde bir anlam ifade edeceğini düşünüyorum. Günlük hayat içerisinde birçok insan görüyoruz, biz şöyle namusluyuz, bizim karımıza kızımıza yan bakanı keseriz vs. dedikten 2 dakika sonra başkalarının eşlerine, kız kardeşlerine ya da kızlarına bakıp, ağızlarının salyalarını akıtıyorlar. Türk kültüründe yıllardan beri yer alan ve derin bir manaya sahip olan namus kavramının ele ayağa düşmesi toplum olarak bizim ayıbımız.

Kesinlikle katılıyorum çok güzel özetlemişsiniz

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    4,051
Coşkun ve Nuri Alço :D

Qasem

TevhiD , AdaleT , ÖzgürlüK
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    24
Namus kavramı sadece kadına özgü bir kavram olmayıp, kadın ve erkeğin özelini aşarak söz ve eylem üzerine de bir okadar önemli ve özeldir. Sadece bedenlerimizin namusu yoktur, sözlerimizin, tavır, davranış, tutum yani eylemlerimizinde bir namusu, onuru ve ahlakı vardır. Oysa hemogonya sadece bedenlerimiz üzerinde kurulu değil, duygu ve zihinlerimiz üzerinde de korkunç bir statüko uygulanmaktadır.

Mesela zalime karşı susmak, zulme haykırmamak namussuzluktur...
Tarafsızlık namussuzluktur...
İnsanların hak ve hukuklarını çiğnemek namussuzluktur...

Örnekleri çoğaltabiliriz...

Sezgin-X-

Mantık sizi A noktasından, B noktasına götürür.,
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -18
Namus kavramı sadece kadına özgü bir kavram olmayıp, kadın ve erkeğin özelini aşarak söz ve eylem üzerine de bir okadar önemli ve özeldir. Sadece bedenlerimizin namusu yoktur, sözlerimizin, tavır, davranış, tutum yani eylemlerimizinde bir namusu, onuru ve ahlakı vardır. Oysa hemogonya sadece bedenlerimiz üzerinde kurulu değil, duygu ve zihinlerimiz üzerinde de korkunç bir statüko uygulanmaktadır.

Mesela zalime karşı susmak, zulme haykırmamak namussuzluktur...
Tarafsızlık namussuzluktur...
İnsanların hak ve hukuklarını çiğnemek namussuzluktur...

Örnekleri çoğaltabiliriz...
Agzina saglik

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Veczi

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Namus kelimesi Yunanca'dır. "Nomos"tan gelir. Tanrının kuralları demektir.

Üst Alt