• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Size göre namus kavramı nedir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    namus

Sır

Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
12 Yıl 11 Ay
NAMUS.jpg

Fazilet dediğin meğer masalmış
Namuslu görünmek kimlere kalmış
Zenginmiş fakirmiş halkmış kralmış
Gördüm ki kimseyi takmadın namus
Hadi yandan:s97::s97::s97::s97::s97::s97:

Ana, baba, bacı, gardaş verdiğimiz can bizim. :sigara

Fazilet dediğin meğer masalmış
Namuslu görünmek kimlere kalmış
Zenginmiş fakirmiş halkmış kralmış
Gördüm ki kimseyi takmadın namus
Hadi yandan:s97::s97::s97::s97::s97::s97:

Hadi hadi yandan :s97:
Ben de tam bu şarkıyı paylaşacaktım

Namus mu :)
Kime göre, neye göre?
Bence namus;kimseyi rahatsız etmeden istediğini yaşamak. Soylenenin aksine :D

Toplumdaki yanılgının aksine namusun bekaret ile ölçülemeyeceğini, doğruluk, hak, insanlık vb. kavramlarının temeline oturtulduğu takdirde bir anlam ifade edeceğini düşünüyorum. Günlük hayat içerisinde birçok insan görüyoruz, biz şöyle namusluyuz, bizim karımıza kızımıza yan bakanı keseriz vs. dedikten 2 dakika sonra başkalarının eşlerine, kız kardeşlerine ya da kızlarına bakıp, ağızlarının salyalarını akıtıyorlar. Türk kültüründe yıllardan beri yer alan ve derin bir manaya sahip olan namus kavramının ele ayağa düşmesi toplum olarak bizim ayıbımız.

Toplumdaki yanılgının aksine namusun bekaret ile ölçülemeyeceğini, doğruluk, hak, insanlık vb. kavramlarının temeline oturtulduğu takdirde bir anlam ifade edeceğini düşünüyorum. Günlük hayat içerisinde birçok insan görüyoruz, biz şöyle namusluyuz, bizim karımıza kızımıza yan bakanı keseriz vs. dedikten 2 dakika sonra başkalarının eşlerine, kız kardeşlerine ya da kızlarına bakıp, ağızlarının salyalarını akıtıyorlar. Türk kültüründe yıllardan beri yer alan ve derin bir manaya sahip olan namus kavramının ele ayağa düşmesi toplum olarak bizim ayıbımız.

Kesinlikle katılıyorum çok güzel özetlemişsiniz

Coşkun ve Nuri Alço :D

Namus kavramı sadece kadına özgü bir kavram olmayıp, kadın ve erkeğin özelini aşarak söz ve eylem üzerine de bir okadar önemli ve özeldir. Sadece bedenlerimizin namusu yoktur, sözlerimizin, tavır, davranış, tutum yani eylemlerimizinde bir namusu, onuru ve ahlakı vardır. Oysa hemogonya sadece bedenlerimiz üzerinde kurulu değil, duygu ve zihinlerimiz üzerinde de korkunç bir statüko uygulanmaktadır.

Mesela zalime karşı susmak, zulme haykırmamak namussuzluktur...
Tarafsızlık namussuzluktur...
İnsanların hak ve hukuklarını çiğnemek namussuzluktur...

Örnekleri çoğaltabiliriz...

Namus kavramı sadece kadına özgü bir kavram olmayıp, kadın ve erkeğin özelini aşarak söz ve eylem üzerine de bir okadar önemli ve özeldir. Sadece bedenlerimizin namusu yoktur, sözlerimizin, tavır, davranış, tutum yani eylemlerimizinde bir namusu, onuru ve ahlakı vardır. Oysa hemogonya sadece bedenlerimiz üzerinde kurulu değil, duygu ve zihinlerimiz üzerinde de korkunç bir statüko uygulanmaktadır.

Mesela zalime karşı susmak, zulme haykırmamak namussuzluktur...
Tarafsızlık namussuzluktur...
İnsanların hak ve hukuklarını çiğnemek namussuzluktur...

Örnekleri çoğaltabiliriz...
Agzina saglik

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Namus kelimesi Yunanca'dır. "Nomos"tan gelir. Tanrının kuralları demektir.

Geri