• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Soma Faciası

Üyelik Tarihi
14 Kas 2013
Konular
772
Mesajlar
3,346
MFC Puanı
530
Bundan yaklaşık 1 yıl önce ; 13 Mayıs 2014 tarihinde manisanın soma ilçesinde maden ocağı patlaması ile ortaya çıkan faciadır.

O zaman yazdığım bir sözlükte şunları yazmıştım burda da paylaşmak istedim;

"hiç konuşasım yok hiç yazasım yok hakkında.
artık bu haksızlıklar karşısında, bu zulüm karşısında, bu kibir karşısında, bu hukuk tanımazlık, allah'tan korkmazlık, insanları aptal yerine koyma karşısında ne diyeceğimi bilmiyorum. gerçekten bilmiyorum.
bu manzaraya çanak tutan halka mı kızıyım, bu dandik devlet düzenine ve hükümete mi söveyim yemin ederim her şey birbirine girdi.
yine yaşayamadım acımı, yemin ederim olayın gerçekleştiği ilk gece haricinde acımı yaşayamadım.
ulan en az 500 insan işini yaparken, patronun cebinden para eksilmemesi için alınmamış güvenlik önlemlerinden dolayı öldü..

500 insan.. çocukları, eşleri, hamile eşleri, anaları, babaları, ablaları, kardeşleri, arkadaşları kaldı ardında.
bu manzara karşısında siyasetçiler, başbakan, bakanlar, bürokratlar, basın, afedersiniz ama akp seçmeni ulan bunların alayı şirketi savunuyor hala. şirketin çok fantastik güvenlik önlemleri aldığını söylüyorlar ben deli oluyorum la deli oluyorum duvarları kemiriyorum.
ulan bu ülkede bir vali yardımcısı ''akıllı olan madenciler kurtuldu, aklını kullanmayanlar öldü'' dedi.. bunun daha ağırını söyledi lan..

başbakan insan hırpaladı, başbakan müşaviri jandarmanın tuttuğu somalı vatandaş tekmeledi ve hala ama hala karanlık gökyüzünü aydınlatamıyoruz.

çocuk 15 yaşında değil 19 yaşında diye yüreğimize serin sular serpilmesini istediler.
bu normalmiş lan.. 19 yaşındaki çocuk devletin adam gibi incelemediği bir madende boğularak öldü.
15 yaşında olmadığı için çok sevinecekmişiz.
en az 500 kişi yaşayabilmek için, ailelerine bakabilmek için çalıştığı yerde, işverenin aç gözlülüğü yüzünden öldü.

ve işveren kişi çıkıp ''şu an içerde kaç kişi olduğunu söylemem doğru olmaz, bakanlarımızla toplantı halindeyiz ondan sonra bir konuşma yapılabilir.'' diyebiliyor..
ulan devlet mi insan için yoksa insan mı devlet için?
devlet insan içinse bu insanlar neden hep para babası?
bu açıklamanın tercümesi şudur ''bakanlarla hukuki kılıf uyduruyoruz olaya, ondan sonra size bir yalan sallarım.''
şu an hapisanede olması gereken adam, bakanlarla toplantı yapıyor.
500 kişi ölmüş, bakanı gülümseyerek karşılıyor.

ne diyeyim ulan.
ilçede yaşamış olanlar ilçe ruhunu bilir.
bir ilçede 500 kişi ne demek bilir.
500 dul kadın ne demek bilir.
500 yetim ne demek bilir.

devletle patronların ilişkisini ete kemiğe bürümüş, yüzlerce kişinin canını almış, insanların ağzına bir parmak bal çalınarak kapatılmaya çalışılacak cinayet. "

aLew...


UNUTMADIK!!
 
Üyelik Tarihi
1 Mar 2015
Konular
301
Mesajlar
1,777
MFC Puanı
840
Haftalarca etkisinden çıkamamıştım bu felaketin bir kez daha içim ürperdi okuyunca mekanları cennet olsun eli kara yüreği temiz insanların. ..
 
Üyelik Tarihi
14 Kas 2013
Konular
772
Mesajlar
3,346
MFC Puanı
530
Geride kalanların, dar boğazların , acılı ailelerin , eşlerin çocukların ortada kalmasına, yalnızlaşmasına ve geçim sıkıntılarının ikiye katlandığı faciadir.

Asla acılarını anlayamacağız, kendime bazen çok çok kızıyorum, neden elimizden bişey gelmiyor. Ahlanıp vahlanmaktan başka, üzülmekten başka birşeyler gelmeli. Sesimizi duyurduğumuz an kapatılan çenelerimiz, gördüğümüz şiddetler ve geriye çevrililen başlar bunca yetim koyduğunuz yüreklerin vebalini nasıl sindirebiliyorsunuz.
Aklım almıyor gerçekten. Üzerinden1 yıl geçti ve geçen bu sürede mağdur olan taraflara hiç bir yaptırım gelmedi. UNUTMAK-UNUTTURMAK kolayı seçmektir.


Şimdi size Soma'da eşini kaybetmiş bir kadının ve engelli cocuğunun hikayesini paylaşacağım;

"oma’daki faciada ölen işçilerden 27 yaşındaki Hayrullah Baygül’ün oğlu Enes, 11 aylıkken kalbinin durması sonucu oksijen yetersizliği nedeniyle beyin felci geçirdi. Küçük Enes, evinde kurulan özel bir odada solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor. Eşinden kalan maaşla yaşamını sürdürdüklerini söyleyen acılı anne Zemine Baygül, Enes’in tıbbi ihtiyaçları sigorta tarafından karşılanmadığı için zor günler geçiriyor.
2 Mart’ta CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz tarafından Enes’in durumuyla ilgili Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e soru önergesi verilmesine rağmen Meclis’in kapanması ve yetkililerin ilgi göstermemesi anneyi bir kez daha üzdü. Milliyet gazetesinden Timuçin Çelebi ve Ender Aldanmaz'a, 'sesini duyuramadığını' söyleyen Baygül, “Eşim öldüğünde oğlumuz 2 yaşındaydı. Kocam oğlumuzu kurtarmak için öldü. Onun yaşaması tedavi olabilmesi için madene indi. Madene inmek istemiyordu. Ama başka geçim kaynağımız yoktu. Para kazanmak zorundaydı. Oğlumun bu fotoğrafını sorumluların vicdanına bırakıyorum” dedi.


Maddi zorluklar yaşadığını ve Enes’in aylık giderinin 1000 TL’yi aştığını belirten Baygül, “Aldığımız tıbbi malzemeler özel tüketim malzemesi olarak görüldüğü için kendi cebimden karşılıyorum. Dikkat etmeme rağmen Enes sık sık enfeksiyon kapıyor. Hastanelere tedavi için götürdüğümde çoğu zaman yer bulamıyorum. Enes’in bütün sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasını ve sabit bir hastanede tedavi edilmesini istiyorum” dedi.
Küçük Enes için sigortadan karşılanması istenen tıbbi malzemeler şöyle:

- Enjektörler
- Steril eldivenler
- Boğaza takılan nemlendirici
- Solunum makinesi filtreleri
- Solunum cihazı filtresi
- Solunum devresi
- Ayak bileklikleri

HERGÜN MİLYON DOLARLA OYNAYAN, SÖZ DE HALKINI MAĞDUR ETMEYEN DEVLET NERDE?
 

Yusuf

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Nis 2015
Konular
1,134
Mesajlar
5,405
MFC Puanı
7,440
Devlet kendi yandaşlarını zengin etme derdinde.Ülkede işçinin ne değeri önemi var ..iş yerleri denetim yapılıyormu ki yapılsa bile teftişler göstermelik rütün denetimler olan emekçi kardeşlerimize oluyor..
 
Üyelik Tarihi
14 Kas 2013
Konular
772
Mesajlar
3,346
MFC Puanı
530
Maalesef 301 kişi öürken bile ihmalleri olduklarını kabul etmediler. "KADER" kavramını beyinlere işlemeye çalıştılar ama halk bu kez yemedi. Üzücü yanı ise Somada sanırım geçen cb seçimlerinde yine AKP kazanmıştı.
Daha ne olabilir ki? Ailelere yardım yapıldığını söylüyorlar da asgari ücretle aile mi geçinir? Kimi kandırıyorlar böyle.

Geçenlerde enerji bakanı Taner çelik ermenekte hayatını kaybeden ailelere evlerinin tapularını resmen tören şeklinde verdi. Fakat artık millet gözünü açtı; aşağıdaki linki izleyin lütfen ;


https://www.youtube.com/watch?v=YiYvtCMIf68
 
Üyelik Tarihi
10 Nis 2015
Konular
227
Mesajlar
1,493
MFC Puanı
540
O insanların evi olsa ne olucak maden de ölen babaların evlatlarinin geri gelmesi mümkün deGil ve geride kalanlar yıne o maden ocağında çalışmak zorunda kalıyor asil buna çözüm aranması gerekirken tapu vererek göz boyayıp unuturum derdindeler şu an o maden Ocakları nasıl ne konumda calisyor denetimleri yapiliyormu bunu gostersinler asıl gösteri yapmayı birakmalilar:(
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Soma Faciası? Soma Faciası Nedir? Soma Faciası Nasıl Meydana Geldi? Soma Faciası Kaç Kişi Hayatını Kaybetti?
 
Üst