Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soslu Kılıç

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
MALZEMELER
zeytinyağ
2 adet limon
100 gr kapari
400 gr kılıç balığı
200 gr yeşil zeytin
10 adet defne yaprağı
taze kara biber çekilmiş
tuz

HAZIRLANIŞI
Kılıç balığını yıkayıp bir süçgeçte süzün. Sonra keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp çok ince dilimler halinde kesin ve geniş düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin. Diğer yanda bir katpa 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 limon suyu bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp balıkların üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin. Tabağı folyo ile örtüp serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Tabağı limon dilimleri ile süsleyip servis yapın
 
Üst Alt