• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Soslu Kılıç

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
MALZEMELER
zeytinyağ
2 adet limon
100 gr kapari
400 gr kılıç balığı
200 gr yeşil zeytin
10 adet defne yaprağı
taze kara biber çekilmiş
tuz

HAZIRLANIŞI
Kılıç balığını yıkayıp bir süçgeçte süzün. Sonra keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp çok ince dilimler halinde kesin ve geniş düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin. Diğer yanda bir katpa 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 limon suyu bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp balıkların üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin. Tabağı folyo ile örtüp serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Tabağı limon dilimleri ile süsleyip servis yapın
 
Üst