• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Talaş Böreği

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Hazırlanışı:
Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın. Soğanları küp küp doğrayın, bir tencereye alın. Tereyağını, salçayı ve etleri koyup, orta ateşte çevire çevire 5-10 dakika kadar soteleyin. Üzerini suyla yüzleyip, kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı, pişmeye bırakın. Etler pişerken, bezelyeleri hazırlayın. Eğer dondurulmuş bezelye kullanacaksanız haşlayıp, süzün. Tercihiniz konserveden yanaysa, sadece suyunu süzmek yeterli. Dereotunu bol suda yıkayıp, yapraklarını ayırın ve doğrayın. Yufkaları 4 eşit parçaya ayırın. Pişen etlerin (varsa) suyunu süzüp, çatalla etler lif lif oluncaya dek ezin. Tuzunu, karabiberini, bezelyeleri ve dereotunu katıp, karıştırın. Her yufka parçasının üzerine sostan gezdirin, sonra 2 yemek kaşığı etli harçtan koyarak, dikdörtgen biçiminde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve orta sıcaklıkta kızarıncaya dek pişirin. (sahura dek, börekleri buzdolabında ya da buzlukta bekletebilirsiniz. Yumurta sarısı fırına verilirken sürülmelidir.)

Malzemeler :
1 kg hazır yufka Etli harç için; 500 gr kuşbaşı et 2 adet kuru soğan 1yemek kaşığı salça 500 gr bezelye (konserve ya da dondurulmuş) Yarım demet dereotu Tuz, karabiber Börek sosu için; 2 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta Üzeri için ; 2 adet yumurtanın sarısı
 
Üst