• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tatlı Ve Ekşili Dana Eti

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,924
MFC Puanı
1,410
tatli-ve-eksili-dana-eti-611.jpg


Malzemeler

350 g yağsız dana eti
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
4 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 adet küçük boy kırmızı soğan (dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet kiraz domates (kalın dilimlenmiş)
115 g salatalık (kalın ve kısa şeritler halinde kesilmiş)
Çekilmiş tane karabiber
2 adet taze soğan (doğranmış)

Süslemek için:

Maydanoz dalları ve taze soğan (ince doğranmış)

Tatlı Ve Ekşili Dana Eti Tarifi için;

Dana etini ince şeritler halinde doğrayın. Yağı tavada kızdırın, sarımsağı tavaya atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip 4-5 dakika daha kavurun ve soğanı katın. Balık sosu, karabiber ve şekeri ekleyin.

Etin rengi dönene ya da soğanlar pembeleşene kadar (3-4 dakika) kavurun. Domates, salatalık ve taze soğanı ekleyin. Gerekirse birkaç yemek kaşığı su ilave edin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Maydanoz ve taze soğanla süsleyip servis yapın.
 
Üst